Alfa Romeo terug naar F1 met Italiaanse coureur

Alfa Romeo keert volgend seizoen terug in de F1 en Antonio Giovinazzi zou achter het stuur kruipen. Een mooi Italiaans feestje dus als ideale reclamezuil voor het merk uit Arese/Portello. We konden onlangs reeds melden dat na meermalen de wens van Marchionne te hebben aangehoord, er eindelijk ook bevestiging kwam uit een heel andere hoek. Sauber zegt namelijk binnenkort meer te kunnen melden over een aanstaande samenwerking. Het Zwitserse team zal met Giovinazzi en F2-kampioen Leclerc een nauw partnerschap aangaan met Alfa Romeo, waarbij de identiteit van het merk en de Italiaanse afkomst goed in het oog zullen springen. De motoren komen van FCA en komen uiteraard oorspronkelijk uit Maranello. Sauber heeft al gesproken over een ‘compleet nieuwe auto’ voor 2018.

10 gedachten over “Alfa Romeo terug naar F1 met Italiaanse coureur

 • 10 november 2017 om 16:39
  Permalink

  Jammer dat de auto’s niet helemaal Alfa rood mogen worden, dan staan ze te dicht bij Ferrari natuurlijk.

  Ben wel bang dat Giovinazzi het af gaat leggen tegen Leclerc. Volgens de kenners is Leclerc niveau Max Verstappen.

  Beantwoorden
 • 10 november 2017 om 18:31
  Permalink

  Zal waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn dat Sauber compleet Alfa Romeo wordt.
  Ferrari zou gewoon de 2017 auto beschikbaar kunnen stellen aan Sauber/Alfa Romeo, dan zal die hele organisatie een flinke stap voorwaarts maken.

  Beantwoorden
 • 10 november 2017 om 21:42
  Permalink

  Ik denk dat het verstandiger is om ze mee te laten rijden om de titel, of ze daar ook daadwerkelijk tot in staat zijn is een ander verhaal.

  Beantwoorden
 • 10 november 2017 om 22:58
  Permalink

  Als Alfa de vrije hand zou krijgen. Zijn ze zeker in staat zijn de titel te behalen wellicht ook weer in samen werking met autodelta. Immers de racerij en Alfa is 1. Ferrari is er uit ontstaan. Wat ik er van heb begrepen heb zonder Alfa na overname door FIAT was Ferrari ook niet wat het nu is. Na de overname zijn ingenieurs die voor de successen van Alfa zorgde en huzaren stukjes ontwikkelde, voor Ferrari aan de bak gegaan. Dit heeft op de duur geleid tot een sterk Ferrari wat dankzij de input van Alfa Romeo heeft overleeft en nu op zijn beurt tot het her uitvinden van Alfa heeft gezorgd. Na de wederopstanding van Maserati.

  Beantwoorden
 • 11 november 2017 om 20:36
  Permalink

  Dit is werkelijk heel mooi nieuws. Naast de enorme prestige dat een F1-team met zich meebrengt, koppelt het Alfa Romeo weer direct aan raceprestaties. Het beste vind ik echter dat dit een heel duidelijk teken is van langetermijndenken. Juist het langetermijndenken misten we heel erg bij Fiat de afgelopen jaren. Het betekent dat men werkelijk vooruit denkt en is een teken dat het niet bij het huidige traag verlopende offensief gaat blijven. Dat betekent dat er de komende jaren een hoop te beleven gaat zijn voor alfisten,

  Beantwoorden
 • 13 november 2017 om 09:01
  Permalink

  Leuk nieuws, maar een automerk koppelen aan een F1 team brengt ook enorme risico’s met zich mee. Ferrari zal niet gaan kannibaliseren door een tweede team neer te zetten dat gelijkwaardig is. Los van het verzamelen van de resources als kapitaal, mankracht en know how is het zelfs in de ideale omstandigheden geen sinecure om één F1 team succesvol te laten zijn, laat staan twee. Ben bang dat Alfa Romeo haar handen voorlopig vol heeft aan Haas. Over een titel zou ik nog geeneens durven dromen….

  Beantwoorden
 • 14 november 2017 om 10:44
  Permalink

  Ik zou eerst maar eens afwachten volgens welke specs de motoren gebouwd moeten worden.
  Was het niet S.M. zelf die zei de nieuwe reglementen niet te accepteren en schermde met het verlaten van de F1?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.