Alfa Romeo vanaf 2015 met significant gamma-uitbreiding

alfa 2015

Tijdens een uitgebreide persconferentie vanavond vanuit Detroit, heeft Marchionne namens de Fiat-Chrysler-groep alvast enkele vooruitzichten geschetst, zo ook over Alfa Romeo. Het merk heeft grote aantrekkingskracht en wordt samen met Maserati het beste dat Italië te bieden heeft. Volgend jaar, 2015 dus, zal er in de VS al gestart worden met de verkoop van diverse modellen via een Alfa Romeo dealernetwerk. Mogelijk betreft het een topmodel uit Turijn (medio 2015), de 4C coupé en Spider, plus een lang verwacht D-segment model (uit Cassino) tegen het einde van het jaar.

Daarover gaf de CEO zelf echter nog geen informatie, wel zinspeelde hij op het gebruik van unieke speciaal voor het merk ontwikkelde techniek, dankzij knowhow dat ook wordt aangewend bij de ontwikkeling van Maserati’s en Ferrari’s. Marchionne deed dit al eens eerder en herhaalde dit zojuist in een live persconferentie. De export van Alfa Romeo’s -samen met Maserati’s, Fiat’s en Jeep’s- vanuit Italië richting de VS maar ook China, moeten Italiaanse fabrieken weer een fundamentele rol geven binnen de industrie van de groep. Het Milanese merk zal in ere hersteld worden dankzij de juiste ingrediënten en een goed visitekaartje zijn van de Italiaanse auto-industrie.

De namen Fiat en Chrysler, maken straks overigens gewoon deel uit van de nieuwe bedrijfsnaam. Dat heeft de CEO inmiddels openlijk toegegeven aan een van de journalisten. Naast het investeren in Alfa Romeo, vormen nieuwe Jeeps uit de VS, de Chrysler 200C (die niet als Lancia of Chrysler naar Europa zal komen) en een aanstaande MPV van Chrysler, de belangrijke pijlers voor de komende drie jaar. Fiat werkt door aan het 500-gamma en ook de Panda-range wordt waarschijnlijk uitgebreid, wat goed nieuws is voor de fabriek in Pomigliano d’Arco. Elektrische atuo’s wil Marchionne liever niet over nadenken, omdat dit volgens de CEO nog altijd een verlieslijdende business is. Wel zal de groep aan nieuwe hybride voertuigen werken.

2 gedachten over “Alfa Romeo vanaf 2015 met significant gamma-uitbreiding

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.