Alfa Romeo’s uit Museo Storico naar Mirafiori in Turijn

Normaal gesproken zou de titel bij dit bericht garant staan voor een nieuwe rel over Alfa Romeo en diens wettelijke eigenaar Fiat SpA.

Gelukkig gaat in werkelijkheid over een mooi slotstuk van het Centenario-jaar, waar wijzelf ook veel aandacht aan hebben besteed bij AutoEdizione. Vanaf volgende week dinsdag (14 december) tot zondag 9 januari 2011 kun je Alfa Romeo ook vieren in Turijn, middels een en mooi ingerichte compacte expositie in het Mirafiori Motor Village. In deze eerste Motor Village vestiging ooit staan straks een Alfa Romeo 8C 2300 Spider Corsa (1932), een Gran Premio Tipo C (1936), een 1900 C52 Disco Volante spider (1952) en een Giulia Sprint Speciale (1963). Deze vier legendarische Alfa’s staan aan het gedeelte Piazza Cattaneo 9, wat een soort paviljoen is speciaal voor tentoongestelde auto’s. Tussen huidige modellen zoals de MiTo en Giulietta plus de nodig mega schermen met historisch beeldmateriaal staan straks deze 4 unieke modellen die dus niet te koop zijn.

Met de 8C won Tazio Nuvolari de Targa Florio van 1931 in de keiharde regen. Ook werd er in dat jaar in Monza gewonnen met het model dat toen de gelijknamige bijnaam kreeg dankzij een eerste en tweede plaats. Nuvolari won met de Gran Premio Tipo C de Vanderbilt Cup in New York in 1936. De 1900 C52 Disco Volante was een prototype dat wel degelijk een paar keer over het circuit is gegaan in Monza. Het design ontstond onder leiding van Gioachino Colombo. Ook de Giulia Sprint Special heeft als zeer uniek model zijn wedstrijden gehad tegen tegenstanders zoals Porsche. Mirafiori is van maandag tot zondags open van 9-19:30 en zondags van 9:30 tot 13:00 en 15:00 tot 19:30. Kijk voor meer info op www.mirafiorimotorvillage.it

2 gedachten over “Alfa Romeo’s uit Museo Storico naar Mirafiori in Turijn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.