Home » Alfa Romeo

‘Alfa TCT’ in cijfers

1 juli 2011 14:39 2 reacties

Alfa Giulietta TCT

Gisteren werd al duidelijk dat de Giulietta eindelijk leverbaar wordt met wat ook wel de ‘Alfa TCT’ transmissie wordt genoemd. Volgens Alfa Romeo is de TCT een gerobotiseerde transmissie dat een goede verhouding biedt tussen betere prestaties en een lager verbruik/uitstoot, zowel bij de 170 pk diesel als bij de benzineuitvoering met hetzelfde vermogen. ‘Alfa TCT’ is ook in Nederland te bestellen voor een meerprijs van 1600 euro en de levering start binnen nu en het begin van het vierde kwartaal. Voor de bestuurder valt er indien gewenst moeiteloos over te schakelen -middels de stand van de pook- naar het manueel op- en terugschakelen, middels de ‘flipper’ achter het stuur.

De 170 pk 1.4 MultiAirheeft uitgerust met ‘Alfa TCT’ een top van 218 km per uur en gaat binnen 7,7 seconden naar de 100. Desalniettemin is het gemiddelde verbruik volgens de fabrikant 5,2 liter (5,8 bij de handgeschakelde) per 100 km en zit de uitstoot op 121 gram CO² per km (134 bij de handgeschakelde).De 170 pk 2.0 JTDM2 doet niet onder voor de tegenhanger op benzine. Van nul tot 100 kan in 7,9 seconden en de top zit eveneens op 218 km per uur. Het gemiddelde verbruik zit op 4,5 liter (4,7 bij de handgeschakelde)  per 100 km en de CO² uitstoot zit op 119 gram per km (124 g/km bij de handgeschakelde).

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • OttoCi schrijft:

    Waarom geen TCT op de 1750?

  • Lancia4Ever schrijft:

    Schijnt een andere techniek te vereisen, die momenteel nog in de pijplijn zit. We hadden daar een tijdje geleden een sheetje van.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Volg ons

Advertenties