Amerikaanse Abarth 500C heet ook Fiat

Om geen verwarring te zaaien heet de in Los Angeles debuterende Amerikaanse Abarth 500C ook Fiat, net zoals de gesloten versie. Het exemplaar die je hier op deze persfoto’s ziet, heeft nagenoeg dezelfde looks als de laatste Abarth die we bij AutoEdizione konden testen, de 500C EsseEsse.

Ook qua vermogen komt er een hoop overeen, aangezien de Amerikaanse cabrio met schorpioen 160 pk heeft en 230 Nm koppel. Ook dit model gaat van 0-100 in 7 seconden. Het verschil is dan ook miniem. Op de optielijst bij de Amerikaanse Fiat-dealer staat bijvoorbeeld de geluidsinstallatie van Beats by Dr. Dre, een naam die we ook bij de 500L en diverse Chrysler-modellen terugzien..

2 gedachten over “Amerikaanse Abarth 500C heet ook Fiat

 • 28 november 2012 om 19:00
  Permalink

  Goede zet anders weten Amerikaanse klanten niet eens dat dit merk bestaat. Misschien ook maar in Europa meer als een lijn inzetten met iets meer dealers. Wel voorbehouden aan de sterkste versies en niet weer de fout maken zoals in het verleden.

  Beantwoorden
 • 28 november 2012 om 22:06
  Permalink

  Wat ze in Europa hebben gedaan: Abart als een merk neer zetten, is volkomen mislukt. Er is gewoon geen genoeg geld voor uitgetrokken. Wordt tijd dat ook hier de Abarth’s als speciale Fiat modellen verkocht gaan worden en gewoon bij elke Fiat dealer te koop zal zijn. Het is toch te gek voor woorden dat een Fiat dealer officieel niet eens aan een Abarth mag sleutelen?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.