Fiat 500L Trekking en 500XL eerste en tweede helft 2013 naar Europa

De vandaag onthulde prachtige 500L Trekking, zal volgend voorjaar op de salon in Genève debuteren op Europese bodem. Dat zei Fiat CEO Olivier François vandaag in een kort interview. Verder vertelde hij ook dat een wat langere variant van de 500L, de zevenzitter 500XL (zo gaat ie dus echt heten), in het najaar van 2013 op de Europese markten zal verschijnen. We gokken op een presentatie tijdens de volgende editie van de IAA. De 500XL is trouwens nog niet zeker van een Amerikaanse marktintroductie.

Onze redactie gaat de 500L Trekking ook op Zwitserse bodem bekijken, helemaal nu bekend is geworden dat de Amsterdamse Auto-Rai niet doorgaat in april. Overigens is Europa niet later, maar juist eerder aan de beurt wat de Trekking betreft, want deze zal volgend voorjaar al in Europa in de showroom verschijnen. In Amerika start ie pas aan het begin van de zomer. In Amerika kiest men er dus voor om eerst de gewone 500L flink te promoten. François verwacht dat de 500L en de 500L Trekking elk de helft van de Amerikaanse verkopen zullen vertegenwoordigen, terwijl in Europa de verhouding ongeveer 80% en 20% zal zijn. Eigenlijk denken we dat ze bij Fiat zich op dat gebied nog weleens kunnen vergissen. De zeer aantrekkelijke Trekking, is een ideale praktische anti-crisis mini SUV, die zowel binnen als buiten Italië best stevig zou kunnen aanslaan.

Over de Amerikaanse verwachtingen van de 500L, wil François zich overigens niet uitlaten. Evenals Marchionne zegt ook de Fransman, dat men niet weer de fout wil maken die men met de 500 maakte, toen vooraf veel te hoge cijfers voor het eerste jaar werden genoemd. Wel zei de CEO dat ze als doel hebben, om structureel meer te verkopen dan Mini. Inmiddels loopt de 500 als een trein in de VS en het resultaat van de nieuwkomer wacht men dus in stilte af. Niet lullen maar poetsen luidt het devies in Turijn en Detroit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.