Amerikanen verlangen naar de Giulietta

Het Amerikaanse ‘Car and Driver’ heeft in de lijst van ‘was ie hier maar vast te koop auto’s’ de Alfa Romeo Giulietta een prominente plaats gegeven.

Het gaat om een lijst van 25 auto’s ‘Worth waiting for’. Op de Alfa Romeo wil men best wachten. De vraag is echter hoe lang. Volgens de presentatie zal de FL van het splinternieuwe model sowieso in 2014 naar de VS gaan als alles goed gaat. Maar de Amerikanen hebben het natuurlijk gewoon over dit nieuwe model. Wat de terugkeer van Alfa Romeo in de VS betreft, bijten in ieder geval de aanstaande Giulia sedan en Sportwagon straks de spits af. We kunnen het ons goed voorstellen dat bij een gunstig scenario alsnog besloten wordt om de Giulietta ook in de VS te presenteren. Zoiets neem je natuurlijk niet op in je 5 jaren plan. De Giulietta zou voor rond de 23.000 dollar te koop kunnen staan bij de toekomstige dealer die ook Chryslers verkoopt.

De website verwacht overigens doodgewoon dat de Giulietta vanaf 2012 de eerste Alfa zal zijn in de VS. Wij zijn daar dus niet zo heel erg zeker van. De Amerikanen hebben de Giulietta uit kunnen proberen op Balocco vorige week en komen mede hierdoor – en de goede resultaten van Marchionne – tot deze uitgesproken verlangens. De Italiaanse auto in het algemeen heeft in de VS (nog) een twijfelachtig imago op de Ferrari en de Maserati van tegenwoordig na.Een gedachte over “Amerikanen verlangen naar de Giulietta

  • 23 april 2010 om 16:11
    Permalink

    Ik hoop dat FGA de Guilietta alsnog eerder gaat introduceren in de VS dan 2012. Als de vraag in de VS zo hoog is, doen! Als de Guilietta in de VS een succes wordt dan heeft Alfa Romeo een goede basis gelegd voor de toekomst.

    Aan de andere kant moet Alfa Romeo ook een goed dealer netwerk hebben in de VS, anders ben je nergens. Misschien dat ze iets kunnen regelen met Chrysler. Ik snap Marchionne’s visie wel, eerst goed nadenken en ideeën uitwerken en dan pas doen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.