Home » FCA , Overige

Barack Obama; ‘Thank you very much Sergio’

31 juli 2010 14:16 ��n reactie

“Hello Detroit!”

Riep de president van de Verenigde Staten tot het 1500 man tellende personeel van de Chrysler Group LLC in de Jefferson North fabriek. Het bezoek duurde ruim 20 minuten gistermiddag. Precies een jaar nadat Sergio Marchionne en Barack Obama tot een overeenkomst kwamen om deze belangrijke industrie te redden. De nummer één van de Fiat Group kreeg bovendien alle credits voor het ontwerpen van een totale mentaliteitsverandering. Obama bezocht de assemblagelijn van de nieuwe Jeep Grand Cherokee dat een belangrijke model vormt voor de omslag van Chrysler. De president verklaarde dat zijn eerste nieuwe auto ooit een Grand Cherokee was en richtte zich vervolgens tot de CEO van Fiat Group-Chrysler. Hij noemde Marchionne bij zijn voornaam;

“Mijn oprechte dank Sergio, voor al het werk dat je hier tot nu toe gedaan hebt.”

Het kan niet anders, of de man in de zwarte trui moet hierbij even gehoopt hebben dat ook in Italië de microfoon’s van de pers dit compliment zouden opvangen (dat liet hij daarna ook wel blijken in een korte reactie). Niet zozeer voor de eer aan zichzelf, maar voor het bewijs dat hij met zijn plannen werkelijk iets wil bereiken waar de industrie (en dus de werknemers) enkel beter van kan worden. Marchionne sprak vervolgens woorden van optimisme en hoop over Chrysler, die inmiddels zeker niet aan dovemansoren zijn gericht met de dank aan het succes van afgelopen jaar. Hij sprak over een aanstaande verdubbeling van de verkopen in Europa en Zuid Amerika tussen eind dit jaar en 2011. De met sluiting bedreigde fabriek van Sterling Heights zal open blijven en 900 nieuwe arbeidsplaatsen bieden. De Jefferson North fabriek gaat extra diensten draaien en 1100 mensen zijn aangesteld voor de bouw van de nieuwe Grand Cherokee. Volgens Marchionne is dit model de beste die Chrysler ooit gebouwd heeft.

Marchionne was vol lof over de getoonde inzet en moed van de president om de industrie van Chrysler te redden. In een kort interview maakte hij nog wel even een bruggetje naar de situatie met de vakbonden in Italië;

“Ik weet niet of dit zal overkomen in Pomigliano… Wij zijn in Italië meer dan alleen een autofabrikant en vertegenwoordigen dus veel meer dan dat. Fiat moet in Italië bewerkstelligen wat hier de regering voor elkaar kan krijgen. Deze ondernemende spirit hier is precies zoals ik ‘Fabbrica Italia’ voor me zie.”


To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • squadra schrijft:

    Jammer dat Mister President niet Fiat noemt want daar heeft het eigenlijk alles aan te danken.

    Had wel gaaf geweest in zijn verhaal over de economie dat het zo slecht ging en dan even een stilte laten vallen en dan zeggen and then came FIAT. wat voor gejuich zou je dan hebben gehad.

    Ciao Squadra

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Overige

Volg ons

Advertenties