Marchionne gunt iedereen een blik in de toekomst

Met een ernstige en dwingende toon legde Marchionne de afgelopen week de bal in het kamp van de tegenpartij.

Hij deed dat twee dagen geleden tijdens een bijeenkomst in het regionale parlement aan de Piazza Castello te Turijn. Maar dat is niet het enige, want wat in Marchionne’s zoveelste pleidooi voor de ‘Fabbrica Italia’ volgde was misschien nog wel interessanter. De CEO van FGA sprak namelijk openlijk over waar de ‘Fabbrica Italia’ uiteindelijk toe leiden kan. Uit de woorden van de topman blijkt duidelijk dat het eigenlijk om een nationale mentaliteitsverandering gaat waar het hele land van kan profiteren. Iets dat verder reikt dan ‘Fiat’. Verder is het duidelijk dat Sergio Marchionne voor de Italiaanse autoindustrie een grotere meer leidende rol ziet weggelegd op mondiaal niveau;

“Als ‘Fabbrica Italia’ kan slagen, en onze fabrieken optimaal kunnen functioneren, is er een reële hoop dat de volgende belangrijke modellen van Fiat vrucht zullen zijn van een brede nationale inzet. Het succesvolle resultaat van een pure en transparante werkwijze. We zien dan een elektrische Panda of een hybride Topolino op onze wegen, wetende dat het een succesvol resultaat is met dank aan de inzet van ons allemaal. Van ontwikkeling tot productie en verkoop geheel Italiaans. Met trots zien we deze producten dan rivaliseren met Duitse en Aziatische producten.”

Vooral wat dit laatste betreft is duidelijk dat Marchionne met de Italiaanse autoindustrie minstens de top drie of vier wil binnendringen van de auto producerende wereld, op zoek naar een zekere toekomst en zoals nu blijkt een competitief Italië. Horen we hier niet alleen de stichter van een nieuwe Italiaanse autoindustrie spreken, maar ook een van de grondleggers van een nieuw economisch tijdperk voor het schiereiland ten zuiden van de Alpen? Het zou zo maar kunnen. In ieder geval is de revolutionaire dynamiek die van deze ondernemende man uitgaat van een ongekende omvang.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.