Braziliaanse Fiat Uno klaar voor eerste facelift

Uno2

Het is alweer drie jaar geleden dat Fiat de nieuw ontwikkelde Uno lanceerde op de Braziliaanse markt. Wat een kaskraker moest worden, werd ook daadwerkelijk een gigantisch verkoopsucces. Fiat wist in 2010 dus een waardige opvolger voor de oude Mille op de markt te zetten en bouwde mede dankzij de Uno vervolgens haar marktleidende positie in Brazilië verder uit. De basis voor dit belangrijke model kennen we inmiddels als Panda in Europa. De Uno was de eerste volledig in Brazilië ontwikkelde Fiat.

Fiat Uno

Om het succesverhaal een vervolg te kunnen geven, komt Fiat nu met een eerste opfrisbeurt zoals dit beeldmateriaal van AutosSegredos aantoont. Vooral de voorzijde lijkt aan veranderingen onderhevig te zijn. Of de Uno z’n karakteristieke, op de oude Panda uit 1980 geïnspireerde grille zal behouden, is de vraag. Gezien de zware camouflage verwachten we eigenlijk van niet. Men verwacht in Brazilië dat met de update, ook de tweecilinder TwinAir nu zal worden toegevoegd aan het gamma. De vernieuwde Uno zal niet eerder dan in 2014 op de markt verschijnen.

Uno2b

De voorloper Mille op basis van de oude Uno zoals wij die ooit kenden, is overigens nog gewoon in Betim in productie als ‘lowcost’. Eind dit jaar komt er echter een eind aan de bouw van dit 30 jaar oude concept. De laatste editie zal daarom geheel symbolisch ‘Grazie Mille’ gaan heten. Volgend jaar zal trouwens ook de al even oude Fiorino vervangen worden. De opvolger van deze bestseller op de Braziliaanse bedrijfswagenmarkt, krijgt dan de huidige Uno als basis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.