Centro Stile Alfa Romeo nu in Officina 83 Turijn

Nieuw optrekje.

De ontwerpafdeling van Alfa Romeo zit niet in Arese of Modena, maar in Turijn aan de Via Plava. Daar in de voormalige fabriekshal Officina 83, op het omvangrijke terrein van Mirafiori, is een totaal nieuw ingerichte afdeling van Centro Stile in gereedheid gebracht. Het lijkt geen toeval, want Alfa Romeo is sinds de vorming van Stellantis onderwerp van vele nieuwe ontwikkelingen. De locatie is niet ver van de kantoren van het management verwijderd, zodat de lijntjes kort zijn.

Open en persoonlijk.

De ontwerpafdeling van Alfa Romeo is een hele belangrijke binnen Stellantis. Hat zal toonaangevend zijn als altijd en dient als model voor andere designafdelingen. Men heeft gekozen voor een open structuur, dat gezien kan worden als een werkplaats waar als team wordt samengewerkt. Intussen zijn de onafhankelijke werkplekken, gepersonaliseerd door de werknemers, die zo hun creatieve en unieke stempel kunnen drukken op het ontwerpproces. Volgens sommigen is Imparato bezig om een nieuwe leider aan te trekken voor deze afdeling. Het zou gaan om de getalenteerde Spanjaard Mesonero-Romanos, die via Seat (VAG) en een mislukt avontuur bij Dacia, een overstap gaat maken naar Turijn. Binnen enkele maanden moet meer bekend worden hierover.

4 gedachten over “Centro Stile Alfa Romeo nu in Officina 83 Turijn

 • 24 april 2021 om 17:10
  Permalink

  Centro Stile Alfa Romeo is at this location for around 12 years. Nothing new.

  Beantwoorden
 • 25 april 2021 om 08:58
  Permalink

  Yes, I was wrong. They are even longer at current location.

  Il 2 luglio 2007, in un’area riqualificata dello stabilimento di Mirafiori, in via Plava 80, viene inaugurata l’Officina 83, sede del nuovo Centro Stile di Fiat Group Automobiles (FGA), il polo di riferimento per tutte le attività di stile di Fiat Group. Qui vengono concepiti i modelli dei marchi FIAT, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Maserati, FIAT Professional, Iveco e CNH; responsabile e coordinatore di tutte le attività è l’ingegnere Lorenzo Ramaciotti.

  Beantwoorden
 • 25 april 2021 om 11:57
  Permalink

  I’m so happy Stellantis is investing again in this area. The beating heart of modern Italian car manufacturing.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.