Home » Alfa Romeo

Centro Stile Alfa Romeo nu in Officina 83 Turijn

24 april 2021 15:36 4 reacties

Nieuw optrekje.

De ontwerpafdeling van Alfa Romeo zit niet in Arese of Modena, maar in Turijn aan de Via Plava. Daar in de voormalige fabriekshal Officina 83, op het omvangrijke terrein van Mirafiori, is een totaal nieuw ingerichte afdeling van Centro Stile in gereedheid gebracht. Het lijkt geen toeval, want Alfa Romeo is sinds de vorming van Stellantis onderwerp van vele nieuwe ontwikkelingen. De locatie is niet ver van de kantoren van het management verwijderd, zodat de lijntjes kort zijn.

Open en persoonlijk.

De ontwerpafdeling van Alfa Romeo is een hele belangrijke binnen Stellantis. Hat zal toonaangevend zijn als altijd en dient als model voor andere designafdelingen. Men heeft gekozen voor een open structuur, dat gezien kan worden als een werkplaats waar als team wordt samengewerkt. Intussen zijn de onafhankelijke werkplekken, gepersonaliseerd door de werknemers, die zo hun creatieve en unieke stempel kunnen drukken op het ontwerpproces. Volgens sommigen is Imparato bezig om een nieuwe leider aan te trekken voor deze afdeling. Het zou gaan om de getalenteerde Spanjaard Mesonero-Romanos, die via Seat (VAG) en een mislukt avontuur bij Dacia, een overstap gaat maken naar Turijn. Binnen enkele maanden moet meer bekend worden hierover.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • N.N. schrijft:

  Centro Stile Alfa Romeo is at this location for around 12 years. Nothing new.

 • Lancia4Ever schrijft:

  No that was in Orbassano. They came back after 8 years to Officina 83
  https://www.autoedizione.nl/voormalig-centro-stile-fiat-officina-83-verkocht/

 • N.N. schrijft:

  Yes, I was wrong. They are even longer at current location.

  Il 2 luglio 2007, in un’area riqualificata dello stabilimento di Mirafiori, in via Plava 80, viene inaugurata l’Officina 83, sede del nuovo Centro Stile di Fiat Group Automobiles (FGA), il polo di riferimento per tutte le attività di stile di Fiat Group. Qui vengono concepiti i modelli dei marchi FIAT, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Maserati, FIAT Professional, Iveco e CNH; responsabile e coordinatore di tutte le attività è l’ingegnere Lorenzo Ramaciotti.

 • Lancia4Ever schrijft:

  I’m so happy Stellantis is investing again in this area. The beating heart of modern Italian car manufacturing.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Volg ons

Advertenties