CMD SpA mag cilinderkoppen maken voor diesels van Maserati

CMD FNM

Het Italiaanse CMD (Costruzioni Motori Diesel), bij kenners beter bekend als het voormalige FNM, heeft al decennia lang ervaring met het produceren van grotere dieselmotoren. De firma heeft inmiddels twee locaties, een in Atella in de provincie Potenza en in eentje in San Nicola La Strada nabij Caserta (Napels). Behalve motortechniek voor de luchtvaart en de bootindustrie, produceerde deze fabrikant die al ver voor de oorlog z’n productie startte, vele motoren voor de auto-industrie van Fiat (foto). Dat gaat nu weer gebeuren en niet bepaald voor het eerste de beste automerk. Voor Maserati zullen hier namelijk cilinderkoppen geproduceerd worden. Fiat zal in het verlengde hiervan in Cento bij VM een specifiek extra krachtig dieselblok laten fabriceren, voor het merk met de drietand en toekomstige modellen van Alfa Romeo. Een geheel Italiaanse turbodiesel dus voor de hoogste segmenten, met veel vermogen.

QP2013

De CMD fabriek in het zuidelijke Atella, zal de komende vijf jaar 128.000 cilinderkoppen op jaarbasis produceren. De nieuwe assemblagelijn die hiervoor speciaal is opgebouwd, wordt 18 maart aanstaande in gebruik genomen en doet straks 24 uur per dag dienst. Er is inmiddels 8,7 miljoen euro in deze productie geïnvesteerd. In een persbericht wordt naast de Ghibli en de SUV Levante, verrassend genoeg ook een aanstaande diesel-variant van de nieuwe Quattroporte genoemd. Maserati wil dus duidelijk haar marktgebied in de breedste zin van het woord gaan uitbreiden, dan ooit het geval is geweest. CMD is een zeer specialistische producent en beschikt over de modernste techniek.

cmd

Een gedachte over “CMD SpA mag cilinderkoppen maken voor diesels van Maserati

  • 4 maart 2013 om 17:33
    Permalink

    Dit is dan wel weer goed nieuws (itt het C-segment-bericht in Casino) en wat een lekker fotootje van die prachtige Maserati!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.