Home » Lamborghini

Lamborghini viert 50 jaar met monsterlijke Veneno

4 maart 2013 16:28 5 reacties

Veneno

Lamborghini’s designers, hebben blijkbaar behoefte aan een hernieuwd ‘beestachtig’ imago voor het merk uit Sant’Agata Bolognese en bedachten de Veneno. Men viert in Genève het 50 jarig bestaan in de schaduw van Ferrari’s opvolger van de Enzo en heeft daarom alles uit de kast getrokken om toch wat spotlights op zich te vestigen. Het resultaat is iets wat lijkt op een gevechtsmachine uit Star Wars, met een 6.5 V12 van 750 pk onder de kap.

Deze bizarre evolutie op basis van de Aventador lijkt bijna een tegenreactie op wat afgelopen weekend nog onderwerp was in onze columnrubriek, namelijk dat de geest van het oude meer ‘lugubere’ Lambo ietwat is verdwenen sinds Ingolstadt de leiding heeft over het merk. Maar daar waar Bertone voornamelijk nog een typisch Italiaanse draai aan haar futuristische en veelal geniale ontwerpen van weleer meegaf, zijn wat ons betreft de bedenkers van dit ding de weg helemaal kwijt. Ideaal wellicht voor het script van de volgende film van Transformers, maar werkelijk zonder enige degelijke filosofie wat ontwerptaal betreft. En dat terwijl het oog ook wat wil… Niet echt een geschikte kandidaat dus om 50 jaar Lamborghini te vieren met een beeldschone Miura in het achterhoofd.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • Raaf schrijft:

  Gaat helemaal nergens over dit ontwerp. Zelfs in Korea hadden ze er wat mooiers van kunnen maken. Echt verschrikkelijk dit…

 • Paolo68 schrijft:

  Smaken verschillen.

 • Di Segno schrijft:

  Doet me denken aan

  Star Trek, The Borg; we will asimilate you…

 • GTeetje schrijft:

  Het blijft toch een (lelijke) Audi.

 • Lusso schrijft:

  Dit is gewoon afschuwelijk. Een auto hoort mooi te zijn. Er zijn kitcars die mooier zijn dan dit.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lamborghini

Lees meer over

,

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties