De Spin Off van FGA door de ogen van Sergio Marchionne

Sergio Marchionne sloot de vergadering af met een spetterende aankondiging van de Spin Off van de autodivisie voor dit jaar nog.

In de vorm van Iveco, CNH en een deel van FPT ontstaat het nieuwe Fiat Industrial Spa, dat tevens de gang naar de beurs zal maken. FGA blijft bestaan uit Fiat Auto, de afdeling van motorenproductie van FPT en de overige onderdelen van de Group. De splitsing wordt direct in gang gezet en zal tegen het einde van dit jaar afgerond worden. Het plan wordt beoordeeld door de raad van bestuur. Tijdens de presentatie kwam naar voren dat Marchionne ook na de Spin Off aan zal blijven als CEO van de zelfstandige autodivisie.

Vanaf 2014 zal FGA 26 miljard euro investeren in Italië. Plus nog eens vier miljard in onderzoek en projectontwikkeling. De productie in Italië zal daarmee op 1,6 miljoen komen tegen 2014. Vanaf dat punt kan men weer van normale marktcondities spreken. FGA hoopt dan rond de 6 miljoen auto’s per jaar te bouwen, oftewel een garantie op een degelijke toekomst. We houden jullie uiteraard op de hoogte van deze nieuwe bedrijfsindeling.

Bekijk de gallery met het financiële plan:

[nggallery id=289]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.