Details over de marktintroductie van de nieuwe Lancia Ypsilon

En dan is het nu even tijd voor een kleine inhoudelijke scoop.

De informatie komt van dhr. Puls Biznesu, directeur van de Poolse Fiat-fabriek in Tychy. In een interview bevestigde Biznesu dat van de Ypsilon 560.000 exemplaren op jaarbasis gebouwd zullen gaan worden. Er komt extra plaats vrij doordat de stekker er uit zal gaan bij de huidige Panda. De marktintroductie van de vijfdeurs compacte Lancia zal inderdaad volgend voorjaar plaatsvinden, te weten in April. Bij onverwacht oponthoud zal dat echter volgende zomer worden. Er is al een productie van het een en ander gaande ter voorbereiding. Uiteindelijk zullen er 120.000 per jaar geproduceerd gaan worden, hetgeen een enorm aantal is voor een Lancia. De jaarlijkse verkoop wordt in eerste instantie geschat op 60.000.

Met de komst van de nieuwe Ypsilon zal Tychy op een totale productieaantal komen van 590.000 per jaar samen met de Fiat 500 en 3 andere modellen. Door de komst van de kleine Lancia zal er van een bepaald model ook minder geproduceerd gaan worden in Polen in eerste instantie. Welke weten we niet, maar waarschijnlijk gaat het om de huidige Panda. Eind volgend jaar zal de productie van de nieuwe Panda in Napels van start gaan volgens dezelfde manager.

4 gedachten over “Details over de marktintroductie van de nieuwe Lancia Ypsilon

 • 18 november 2010 om 20:39
  Permalink

  Er moet ergens een fout in de berichtgeving zijn geslopen.
  Waar slaat het getal 560.000 precies op?

  Beantwoorden
 • 19 november 2010 om 15:13
  Permalink

  Vroeg ik me ook al af. Het bericht schijnt vers uit Polen te komen n.a.v. een interview. 1 ding is zeker. Van deze Ypsilon zullen er meer gemaakt gaan worden dan ooit met de huidige is bereikt.

  Lancia wordt definitief groter als merk.

  Beantwoorden
 • 23 november 2010 om 11:45
  Permalink

  Volgens AutoInternationaal.nl (jaja, ik weet ongeveer je mening daarover. Ik blijf het een interessante site vinden) zou er toch een 3-deurs Y komen ?
  Presentatie van de 3-deurs in het voorjaar, de 5-deurs in het najaar.
  Afwachten maar tot er meer nieuws van is / bevestiging.

  (de link zal ik maar niet geven naar het bericht ? 🙂 )

  Beantwoorden
 • 23 november 2010 om 11:54
  Permalink

  dezelfde site beweerde dat de Ypsilon nog eens een jaar uitgesteld zou worden tot 2012……. 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.