Eerste interieurplaatje van de nieuwe Ferrari Scaglietti

Chique stijlvol en toch functioneel. Dat is de beste omschrijving bij het zien van dit eerste interieurkiekje van de 612 Scaglietti opvolger. De naam van deze grote Ferrari die nu bijna dagelijks gespot lijkt te worden is nog niet bekend, daarom houden we het wat project ‘F151’ betreft even bij ‘nieuwe Scaglietti’. Tijdens een Zweedse tankbeurt in het koude noorden heeft iemand de camera getrokken. Je ziet met deze camouflage nieuwe stijl, nog eens heel duidelijk dat het topmodel een sterk aflopende coupé is, waarvan de C-stijl extra ver naar achter is geplaatst. Vermoedelijk ontstaat hierdoor een zeer comfortabele ruimte achterin voor wie mee wil rijden. Comfortabel moet de rit op sneeuw sowieso zijn geweest met deze Ferrari, aangezien bij dit model de aandrijving over vier wielen verdeeld wordt.

Wat we erg mooi vinden aan het interieur, is de vanuit de 458 Italia doorgevoerde ontwerptaal van het lederen dashboard, dat als een soort schil om het klokkenwerk en dergelijke is heen gedrapeerd. Hierdoor komt het geheel licht, sportief en zeer Italiaans over.

4 gedachten over “Eerste interieurplaatje van de nieuwe Ferrari Scaglietti

 • 19 januari 2011 om 12:27
  Permalink

  grappig, volgens mij heeft de testrijder zelf de kiekjes genomen… dat verklaard waarom je de pomp in de tank ziet hangen…

  Beantwoorden
 • 19 januari 2011 om 18:41
  Permalink

  Ik moet eerlijk zeggen dat het mijn smaak niet helemaal is. Persoonlijk hou ik van dashboards met veel metertjes zoals die van de 8.32 of de HF Intergrale / HF Turbo. Tegenwoordig moet het allemaal strak met zo weinig mogelijk meters. Waarschijnlijk is alles net zo goed af te lezen van het digitale display maar allemaal metertjes betrekken je meer bij het rijden vind ik.

  Lancia was daar altijd goed in en als ik iemand meenam dan zaten ze altijd bewonderend naar al die meters te kijken. Prachtig vind ik dat.

  Beantwoorden
 • 19 januari 2011 om 19:27
  Permalink

  Ferrari interieurs zijn vaak erg basic en soms zelfs super saai geweest.
  Zelf ooit eens in een 308 en testarossa gezeten en het eerste wat me opviel wat het wel erg simpele interieur, en ook de afwerkingsqualiteit was ook niet echt super.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.