Eerste testfase gespot Alfa Romeo Duetto 2015

duetto spider

Deze verbouwde Mazda MX5 is een Alfa Romeo Duetto Spider editie 2015 in wording. Waarom? Wel om het simpele feit dat hij rond een Chrysler-complex in de Staat Michigan is gespot. De nieuwe open lichtvoetige Alfa Romeo die straks in Japan zal worden samengesteld is dus wel degelijk in ontwikkeling en staat in Turijn op papier genoteerd als Progetto 947. Intussen werken de Japanners aan een opvolger voor hun eigen open klassieke kaskraker. Een gezamenlijk project dus van twee directe concurrenten. Alfa’s laatste Duetto rolde alweer in 1993 van de band die vervolgens werd opgevolgd door de ‘916’ Spider.

De nieuwe generatie wordt een echte roadster die zelfs nog iets langer is dan de huidige Mazda MX5. Het gewicht neemt intussen af en zal rond de 1050 kg zijn. Kortom, na de 4C opnieuw een ras-Alfa Romeo om naar uit te kijken. Naar verwachting zal men voornamelijk gebruik maken van de 1750 TBI met pk variaties van 120 tot 240. Of er een ‘6C’ variant komt, is nog niet bekend. Liefhebbers moeten helaas sowieso opnieuw geduld hebben, want een vertraagde overname van Chrysler door Fiat, zorgt er momenteel voor dat een Amerikaanse marktintroductie van het Milanese merk met een kwartaal is uitgesteld, namelijk de tweede periode van 2014.

4 gedachten over “Eerste testfase gespot Alfa Romeo Duetto 2015

 • 28 september 2013 om 10:33
  Permalink

  Goh, nog geen reacties. Terwijl dit wel degelijk goed nieuws is, toch?
  Of komt het omdat het “gewoon” om een MX5 gaat en niet tastbaar Alfa is…. Ik had eerlijk gezegd dit jaar nog geen mule verwacht van de Spider/Duetto. Ergens in de tweede helft van 2014 of zo. Vreemd is wel dat er nog steeds he-le-maal niets is gespot wat betreft “Giulia” en/of “Alfetta” terwijl die toch eerder gepland staan (nou ja, “planning” is wellicht wat misplaatst op dit moment) en waarvan SM zegt dat ze klaar zijn om gelanceerd te worden.

  Maar goed, er gebeurt in ieder geval wel iets en we blijven niet te lang hangen in de 4C euforie, wat gevolgd wordt door een ijzige stilte. We kunnen voorzichtig al weer wat verder kijken…en hopen

  Beantwoorden
 • 28 september 2013 om 21:18
  Permalink

  Je hebt gelijk bart jan,

  Dit is geweldig nieuws!
  En of het nou een japans, italiaans of desnoods duits platform is, het goede nieuws is dat er een nieuwe AR in aantocht is. En hopelijk nog makkelijker aan te schaffen dan een C4, zodat iedereen er van kan genieten.
  Ik denk dat de puristen die perse willen dat auto ontworpen, geassembleerd wordt in italie beter zichzelf op het lijstje uitgestorven kunnen zetten(incl die akelige vakbond Fiom, of zo?).
  Dit is de nieuwe manier van auto’s produceren. De tijd van alles in eigen beheer is voorbij…al een jaar of 20, langer misschien wel, dit is auto-industrie 3.0.

  Beantwoorden
 • 1 oktober 2013 om 21:10
  Permalink

  Even wat anders: Wie o wie heeft het antwoord…
  Hoeveel tijd zit er normaliter tussen de eerste mules en de daadwerkelijke introductie van dat model? Want de Spider/Duetto zou gepland staan voor 2015/2016. Ik kan me niet voorstellen dat we nog 2 tot 3 jaar tegen een verbouwde MX5 aan moeten kijken, of is dit wishful thinking…?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.