Elektrische Ferrari al in 2025

Nieuwe CEO in 2022.

John Elkann gaf als interim chef bij Ferrari, deze week een inkijkje als het gaat om de toekomst. Maranello transformeert de komende jaren enigszins qua product portfolio. Meer hybride’s en zelfs volledig elektrische auto’s liggen in het verschiet. Elkann die de in december teruggetreden Camilleri tijdelijk vervangt als CEO, liet weten dat volgend jaar een nieuwe leider op Maranello belangrijke aankondigingen zal doen tijdens de Capital Market Day 2022. Men is reeds met een lijst van kandidaten bezig zei de Exor-baas en president van Stellantis.

Purosangue en een volledig elektrische al in 2025.

Uiteraard had Elkann het ook over toekomstige producten die met de tijd meegaan. Zo is de ontwikkeling van de volgens Elkann zeer bijzondere Purosangue in volle gang. De technische kenmerken van deze eerste Ferrari (semi-) SUV zijn nog strikt geheim. De auto wordt in 2022 gepresenteerd, mogelijk door de nieuwe CEO. De eerste leveringen aan de klant zijn vanaf 2023. Omdat de markt heel hard richting elektrificatie beweegt (ook in het sportwagensegment), heeft het management in Maranello besloten de eerste volledig elektrische Ferrari in 2025 te laten debuteren. Eerder dan aanvankelijk de bedoeling was. Intussen kiest Ferrari ook voor de tussenweg van de hybride modellen, waarvan er steeds meer bij zullen komen in navolging van de SF90 Stradale. Vanaf volgend jaar moet dit percentage al op 60% van het totale gamma zitten.

2 gedachten over “Elektrische Ferrari al in 2025

 • 17 april 2021 om 14:36
  Permalink

  Toch zonder dat hier een EV in komt, wel fijn dat dit weer door de milieu maffia wordt opgelegd, auto rijden wordt zo weer een stuk minder leuk.

  Beantwoorden
 • 18 april 2021 om 10:34
  Permalink

  Een verbrandingsmotor op waterstof dan gaat er niet veel verloren van de echte beleving om nu straks een V8 of v12 over de spiekers te horen is niks.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.