Home » Lancia

Europese Chrysler dealers worden Lancia dealer!

20 mei 2010 20:25 9 reacties

Driewerf hoera!

Lancisti kunnen opgelucht ademhalen. Terwijl de hele wereld deed voorkomen alsof het Lancia was dat de kleinste rol zou gaan spelen in de samensmelting tussen het Amerikaanse en Italiaanse (vergeef ons dit keer het woord zodat iedereen het begrijpt) ‘premium merk’, is het juist Chrysler dat van het Europese vaste land gaat verdwijnen. De bevestiging komt vandaag van FGA zelf, nu de herstructurering van het dealernetwerk officieel vanaf van start is gegaan. Het enige West Europese land waar Chryslers verkocht gaan worden is Groot Brittannië. De Chrysler-modellen die nog klanten moeten vinden zullen onder Lancia vlag verkocht worden, aangezien de gehandhaafde dealers omgebouwd gaan worden tot een stijlvolle Lancia-winkel.

Zoals wij al eerder hoopten mag Lancia (terecht) haar goede koers voortzetten.  Het mag nu groeien naar een netwerk van 1000 dealers. We hebben nu ook goede hoop dat de merkidentiteit extra gewaarborgd kan worden en dat de Torinese stijlicoon der automobielindustrie met meer vertrouwen de toekomst tegemoet mag zien. Na een handvol spannende jaren schijnt er nu toch echt meer hoop aan de horizon voor ons mooie merk. Jeep krijgt binnen het geheel mogelijk wél een eigen rol. Lancia kan nu eindelijk haar in potentie krachtige vleugels gaan uitslaan over Europa.

Forza LANCIA!


To view this page in English please visit our international version.

RSS  

9 reacties »

 • lanciafan schrijft:

  ahhhh….i want lancia in the uk….no one here wants chrysler

 • lusso schrijft:

  Inderdaad goed nieuws!

  Wel een spijtige beslissing voor de UK…

 • Arjan schrijft:

  Kan me nog niet voorstellen dat op de mega grote showroom van Chrysler/Dodge/Jeep dealer Ten Back hier in Doetinchem aan de A18 volgend jaar een groot Lancia logo hangt. De toekomst zal het uitwijzen!

 • Lancia4Ever schrijft:

  Toch is het zo 😉

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  Zou zeker beter voor het merk zijn. De Fiat dealers die Lancia slechts erbij doen, kunnen nooit de sfeer van het merk ademen.

 • Luigi Rossi schrijft:

  Tja, hoe geloofwaardig ben je als je eerst jarenlang Amerikaanse auto’s hebt verkocht op je cowboy-boots en nu in een Italiaans maatpak Zuid Europese stijl en raffinement aan de man moet brengen (is gecharcheerd, maar neem aan dat mijn punt duidelijk is)

 • Arjan schrijft:

  Punt is duidelijk en je hebt gelijk! Hoe geloofwaardig ben je als je eerste jarenlang Chryslers met Hemi V8 verkoopt en volgend jaar een Ypsilon met 2 cilinder turbo motor?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Zeer geloofwaardig aangezien behalve jullie twee en ik…nog bijna niemand LANCIA kent. 😉

 • Yves Sarre schrijft:

  @lanciafan:
  ‘In bocca al lupo’, eindelijk erkenning voor dit waardevolle merk!
  Mvg Yves Sarre

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lancia

Volg ons

Advertenties