Europese Chrysler dealers worden Lancia dealer!

Driewerf hoera!

Lancisti kunnen opgelucht ademhalen. Terwijl de hele wereld deed voorkomen alsof het Lancia was dat de kleinste rol zou gaan spelen in de samensmelting tussen het Amerikaanse en Italiaanse (vergeef ons dit keer het woord zodat iedereen het begrijpt) ‘premium merk’, is het juist Chrysler dat van het Europese vaste land gaat verdwijnen. De bevestiging komt vandaag van FGA zelf, nu de herstructurering van het dealernetwerk officieel vanaf van start is gegaan. Het enige West Europese land waar Chryslers verkocht gaan worden is Groot Brittannië. De Chrysler-modellen die nog klanten moeten vinden zullen onder Lancia vlag verkocht worden, aangezien de gehandhaafde dealers omgebouwd gaan worden tot een stijlvolle Lancia-winkel.

Zoals wij al eerder hoopten mag Lancia (terecht) haar goede koers voortzetten.  Het mag nu groeien naar een netwerk van 1000 dealers. We hebben nu ook goede hoop dat de merkidentiteit extra gewaarborgd kan worden en dat de Torinese stijlicoon der automobielindustrie met meer vertrouwen de toekomst tegemoet mag zien. Na een handvol spannende jaren schijnt er nu toch echt meer hoop aan de horizon voor ons mooie merk. Jeep krijgt binnen het geheel mogelijk wél een eigen rol. Lancia kan nu eindelijk haar in potentie krachtige vleugels gaan uitslaan over Europa.

Forza LANCIA!


9 gedachten over “Europese Chrysler dealers worden Lancia dealer!

 • 20 mei 2010 om 22:26
  Permalink

  ahhhh….i want lancia in the uk….no one here wants chrysler

  Beantwoorden
 • 21 mei 2010 om 07:39
  Permalink

  Inderdaad goed nieuws!

  Wel een spijtige beslissing voor de UK…

  Beantwoorden
 • 21 mei 2010 om 18:17
  Permalink

  Kan me nog niet voorstellen dat op de mega grote showroom van Chrysler/Dodge/Jeep dealer Ten Back hier in Doetinchem aan de A18 volgend jaar een groot Lancia logo hangt. De toekomst zal het uitwijzen!

  Beantwoorden
 • 21 mei 2010 om 20:47
  Permalink

  Zou zeker beter voor het merk zijn. De Fiat dealers die Lancia slechts erbij doen, kunnen nooit de sfeer van het merk ademen.

  Beantwoorden
 • 22 mei 2010 om 09:47
  Permalink

  Tja, hoe geloofwaardig ben je als je eerst jarenlang Amerikaanse auto’s hebt verkocht op je cowboy-boots en nu in een Italiaans maatpak Zuid Europese stijl en raffinement aan de man moet brengen (is gecharcheerd, maar neem aan dat mijn punt duidelijk is)

  Beantwoorden
 • 22 mei 2010 om 11:35
  Permalink

  Punt is duidelijk en je hebt gelijk! Hoe geloofwaardig ben je als je eerste jarenlang Chryslers met Hemi V8 verkoopt en volgend jaar een Ypsilon met 2 cilinder turbo motor?

  Beantwoorden
 • 26 mei 2010 om 08:52
  Permalink

  @lanciafan:
  ‘In bocca al lupo’, eindelijk erkenning voor dit waardevolle merk!
  Mvg Yves Sarre

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.