Europese cijfers Fiat laag door matige thuismarkt

fiat export

Fiat beleefde opnieuw een iets te kalme zomer als het om de verkoopcijfers gaat met een afname van -1,1% in juli en zelfs -4,9% in augustus. Er werden 62.500 auto’s verkocht binnen Europa. Vooral de resultaten op de Italiaanse thuismarkt wegen zwaar. De Italiaanse automarkt bereikte vorige maand een nieuw dieptepunt. In de eerste 8 maanden van dit jaar verkocht Fiat SpA in totaal tegen de 508.000 auto’s en heeft FGA een marktaandeel van 6,2%. Wat eveneens zwaar weegt is Fiat’s belang in de kleinste segmenten. De Panda en 500 blijven onverminderd populair, maar bevinden zich in een categorie waar duidelijk minder vraag naar is in deze tijd.

4 gedachten over “Europese cijfers Fiat laag door matige thuismarkt

 • 17 september 2013 om 12:10
  Permalink

  Nee, de concurrentie in het A-segment is hoger geworden. Voorheen waren veel merken niet geïnteresseerd in kleine autootjes, maar gezien deze autootjes het meest profiteren van de CO2-regelingen nam de interesse van de consument daarin toe.

  Het gevolg is dat nu vrijwel alle merken sterk aanwezig zijn in het A-segment en dan blijft er per fabrikant minder over.

  Beantwoorden
 • 18 september 2013 om 11:31
  Permalink

  “Europese cijfers Fiat laag wegens gebrek aan nieuwe competitieve modellen” had mij een betere kop geleken.

  Beantwoorden
 • 18 september 2013 om 12:28
  Permalink

  precies je kunt toch niet bouwen zonder vraag? Daar is VW zelfs achter gekomen. Nu de grootste daler in EU

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.