Home » FCA

FCA: Manley wijst nieuwe leider Jeep aan

9 mei 2019 22:47 6 reacties

Dat Jeep een nieuw zwaargewicht uit de autobranche heeft kunnen aanstellen, is indirect aan de misstappen van voormalig Renault-Nissan topman Carlos Ghosn te danken. Toen de Franse CEO (met grootheidswaanzin) werd gearresteerd in Japan, is de hele top van Nissan herschikt. De Fransman Christian Meunier begon in januari hierdoor bij Nissan’s luxemerk Infiniti.

Meunier heeft voor Nissan vele bergen verzet op het gebied van marketing. In de VS, maar ook in Canada en Brazilië. Meunier is 50 jaar oud en werkte in het verleden ook al voor Ford, Mercedes en Landrover, totdat hij in 2002 bij Nissan begon. Mike Manley zocht al langere tijd de ideale man voor Jeep. Manley bleef zich al die tijd met succes met het Amerikaanse merk bemoeien, ondanks zijn nieuwe taak als CEO van FCA, na het plots overlijden van Sergio Marchionne vorige zomer.

De komst van de Fransman voor FCA’s belangrijkste mondiale merk, lijkt in de schoot geworpen te zijn. Meunier zegt het een eer te vinden, dat hij deze belangrijke functie bij een merk als Jeep mag uitoefenen. Naar eigen zeggen volgde hij de ontwikkelingen bij FCA, al een tijdje met grote belangstelling en bewondering. Manley ziet in Christian Meunier een zeer competente leidinggevende, die in staat zal zijn het succes van Jeep mondiaal uit te breiden.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • marcopas schrijft:

  Huh? Die kerel heeft dus net 5 maanden bij Infinity gezeten? Niet helemaal duidelijk waarom hij dan nu beschikbaar was. Of hadden de Japanners sowieso genoeg van de Fransen?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Dat laatste. Bewijst hoe slecht Napoleon Ghosn met die Japanners om is gegaan. Dom dom

 • Hilbert schrijft:

  Kwaliteit van verkopen
  Kwaliteit van auto’s is minder belangrijk

 • henk schrijft:

  Carlos Ghosn is niet Frans hoor !

 • Lancia4Ever schrijft:

  Nee maar hij doet heel Frans en dat is niet zo gek want hij heeft al vanaf zijn jonge jeugd zich in Franse kringen bevonden. Hij is zo Braziliaans/Libanees als Marco Borsato Italiaan is zeg maar 😛

 • Hilbert schrijft:

  Het gaat helemaal niet meer om auto’s

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties