Turken investeren in update Fiat Tipo

Bij Tofaş hebben ze bekendgemaakt, volgend jaar te zullen beginnen met investering van 225 miljoen dollar om de Fiat Tipo up to date te houden. De jarenlange samenwerking tussen Koç Holding en FCA in Turijn, krijgt zo een nieuw vervolg. In de nabije toekomst ligt er ook weer de productie van een nieuwe Doblò in het verschiet.

De Fiat Tipo (Aegea in Turkije) is een succes op zowel Italiaanse als Turkse bodem, dus is het verversen van de C-segment sedan, hatchback en stationwagen, van groot belang. Voor Lingotto geldt dit nog meer, nu de Punto voorlopig van het toneel is verdwenen. Tofaş is dankzij de productie van de Tipo een van Turkije’s grootste exporteurs (70% van alle auto’s uit deze fabriek). De samenwerking rond dit model reikt in ieder geval tot 2024 en 1,3 miljoen eenheden. De teller staat van 2015 tot vandaag inmiddels op meer dan 530.000 geproduceerde Tipo’s.

In Bursa werkt men vanaf 2020 aan een Tipo die voldoet aan de nieuwste strenge veiligheidseisen en is uitgerust met Euro 6D Full motoren. De buitenzijde zal een milde update krijgen, terwijl het interieur zal worden voorzien van UConnect 10.25″ scherm en een nieuw ontworpen middenconsole en tunnel. Een Milde hybride met Firefly-motor zit eveneens in de pijplijn. Fiat toont de nieuwe Tipo mogelijk in Genève, waar de meeste aandacht echter uit zal gaan naar de elektrische 500.

4 gedachten over “Turken investeren in update Fiat Tipo

 • 10 mei 2019 om 08:40
  Permalink

  Als er maar binnen 2,5 jaar is, dan moet m’n huidige Tipo er weer uit.. wat een fijne auto.

  Beantwoorden
 • 10 mei 2019 om 10:18
  Permalink

  “Een Milde hybride met Firefly-motor zit eveneens in de pijplijn”

  Zo dan kan de tipo eindelijk aan een leven beginnen waar hij eerder had moeten staan. Nu is het geen succes in de rest van de eu door een gebrek aan moderne motoren in NL waren ze door toren hoge bpm naar verhouding van de neto prijs niet interessant. Ik hoop dat de Tipo een revival door zal maken door moderne motoren en mild hybride. Met de nu geldende 5 jaar garantie er bij en goede marketing kunnen ze een keer afrekenen met het imago (deels want een niet sluitend modellen gamma zal wel een zwak punt blijven ben ik bang).

  Beantwoorden
 • 10 mei 2019 om 19:39
  Permalink

  In Frans onderzoek blijkt de Tipo bij de besten qua betrouwbaarheid. Maar verder tov concurrentie op aantal punten op achterstand. Fijn dat er update gaat komen. Snel, graag.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.