Home » FCA

FCA ook niet in gesprek met PSA over mogelijke fusie

25 juli 2014 23:30 Geen reacties

FCA PSA1

Gisteren schreef de Financial Times dat Fiat Chrysler Automobiles in een vroeg stadium van overleg zou zijn met het Franse PSA. De Parijse onderneming dat Peugeot en Citroën bouwt, is reeds jaren een belangrijke partner van Fiat, maar de FT schreef over een verregaande fusie tussen de Italianen en de Fransen, om tot vijfde autobouwer van de wereld uit groeien met 8 miljoen auto’s op jaarbasis. Een aantal waar een FCA op volle sterkte (tegen 2018), nog altijd circa 2 miljoen onder zal zitten.

Het nieuws, dat overigens niet waar blijkt te zijn, is niet zo opvallend als het recente gerucht over de overnamedrang van Volkswagen richting Lingotto. De afgelopen jaren is al vaker het gerucht de wereld in geholpen dat er een Italiaans-Franse versmelting in de lucht zou hangen. Vooral op de Europese markt waar beide groepen tot de zwakkere spelers behoren, zou er dan meer voordeel te behalen zijn.

Ook nu weer betreft het een ludiek zomers verhaal voor bij drankje aan de rand van het zwembad. PSA ontkent en FCA geeft te kennen dat gesprekken met partners over specifieke samenwerkingen altijd gaande zijn. Intussen zat Lingotto op de beurs opnieuw flink in de lift.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties