FCA slaat salon in Frankfurt over dit jaar

Fiat Chrysler Automobiles zal er dit jaar niet bij zijn op de IAA in Frankfurt. De Duitse salon is doorgaans best vaak een plek waar FCA een première presenteert, maar met Genève als belangrijkste Europese salon en een automarkt die het weer wat rustiger aan zal gaan doen, is dit juist een plek dat als eerste overgeslagen wordt. Voor hetzelfde geld gebeurt dit ook met salons als die in Parijs (volgend jaar), om maar niet te spreken over Brussel en Amsterdam. Bovendien is Los Angeles ook steeds vaker belangrijk voor de groep uit Lingotto en Auburn Hills, dus moeten er keuzes gemaakt worden.

De IAA zal overigens ook door producenten als Volvo Mitsubishi, Nissan-Infiniti, en Peugeot-DS dit jaar worden overgeslagen. Overigens is Maserati wel aanwezig en zal een verfriste Ghibli in Frankfurt mogelijkerwijs in de spotlights staan. De vernieuwde Ghibli zal dan eind 2017 beginnen aan diens commerciële carrière. Intussen kiest Fiat liever het thuisland en kleinere podia om nieuwe modellen te introduceren. Bijvoorbeeld de 500L facelift die waarschijnlijk op 4 juli getoond zal worden tijdens de festiviteiten van 60 jaar Fiat 500.

Een gedachte over “FCA slaat salon in Frankfurt over dit jaar

  • 9 april 2017 om 15:02
    Permalink

    De beurzen zijn er straks alleen nog voor markt introducties en voor de pers zonde. Ook wel weer begrijpelijk lease rijders rijden doorgaans dat wat de lease maatschappijen goedkoop in kopen en daardoor gunstig weg zetten. Er ontstaat verzuiling os de verkoop best gek eigenlijk. Op een Auto Rai ging ik bijna alle merken wel af. En met al die glazen paleizen ipv gemoedelijke garage bedrijven is de drempel erg hoog eens bij een ander merk naar binnen te lopen jammer. Maar ja kom ook zelden meer bij FCA dealer dichts bij zijnde 2 zijn minimaal 30KM rijden waar ik niks te zoeken heb en het zijn ook nog eens geen heel prettige dealers die waar ik wel graag naar binnen loop zijn al op 50KM tot 90KM ver. Daar kom ik dus alleen nog op afspraak 🙁 Maarja dat is dus 1x in de 2 jaar nu ik nog maar 12K ipv 35K reed en dus nu benzine stook ipv diesel met 1 van de 2. Die ene apk extra voor de diesel doen we hier om de hoek natuurlijk nu de laatste dealer in de buurt (20Km) de deuren heeft gesloten. De dealer op 50Km was maar 3 KM van mijn vorige werk dus dan ging ik nog wel eens langs kijken wat ze hadden staan maar dat is ook over :(.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.