Ferrari komt met extreme 599XX Evo

599XX scoop

Tijdens de Ferrari Finali Mondiali 2011 op Mugello een week geleden (filmpje onder), is deze extreem ogende variant van de 599XX gespot. Vanavond kwam Quattroruote met deze alles onthullende foto’s, van wat gezien kan worden als een 599XX Evoluzione. Ferrari deed zoiets al eerder met de op de Enzo gebaseerde FXX Evoluzione. Mogelijk waren een aantal potentiële klanten -met racelicentie- uitgenodigd om hun volgende aankoop eens nader te komen bekijken nadat ze zelf met een XX van het circuit afkwamen. Er lijkt geen eind te komen aan Ferrari’s onthullingen aangezien we de afgelopen dagen een kleine stortvloed aan scoopfoto’s hebben gehad. Een feestje voor wie van Ferrari houdt.

599XX Evoluzione

Terwijl op het circuit de nodige 599XX en FXX modellen over het asfalt vlogen, bleef deze mystery guest achter de schermen. Dit beest onderscheidt zich van de ‘gewone’ 599XX door een gematteerde donkergrijze bovenzijde (zoals de GTO) met enorme spoiler, een grote carbon fiber lip met extra bevestigingen aan de voorzijde en een opvallend uitlaatsysteem achter de voorwielen. Mogelijk heeft de V12 nu meer dan 750 pk. Men zegt dat dit model nog weleens de ster van de Italiaanse Motorshow van Bologna zou kunnen zijn volgende maand (3-11 december).

599XX Evo

httpvh://youtu.be/5uASN9RHoQk

Een gedachte over “Ferrari komt met extreme 599XX Evo

  • 14 november 2011 om 20:53
    Permalink

    Is er iemand, die afgezien van een ervaren of gepensioneerde formule-1 coureur die dit beest kan en durft te besturen? Volgens mij, als je al naar het gaspedaal wijst, scheurt hij het asfalt van de weg

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.