Ferrari viert Italiaanse eenheid

Italië is een jong land dat ten koste van veel bloed zweet en tranen volgend jaar haar 150 jarige (1861-2011) bestaan van redelijk kwetsbare eenheid viert.

Gelukkig kent het land net als als vóór de stichting van de republiek een heel rijke historie en voldoende bindende elementen waar andere landen met meer centrale eenheid enkel jaloers op kunnen zijn. Zo is er natuurlijk Ferrari, dat sinds de GP van Barcelona de viering van de eenheid heel subtiel met zich meedraagt op de F1 bolides. Ook het grote Fiat zocht onlangs nog bewust de weg van de eenheid wat natuurlijk logisch is met het oog op de nationale fabrieken. Ook gister bleek weer dat een fabriek runnen in Turijn niet hetzelfde is als eentje naar wens draaiende houden in Napels.

Sinds kort zijn vanuit Genua de festiviteiten voor het 150 jarige bestaan begonnen. Niet geheel toevallig in deze havenstad uiteraard, aangezien de vader van de republiek Giuseppe Garibaldi van daaruit richting Sicilië trok op weg naar de eenheid van het land. Toen waren het zogenaamde  ‘roodhemden’ (wat niets met communisme te maken heeft uiteraard), vandaag dus opnieuw dankzij de Scuderia Ferrari.

[nggallery id=330]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.