Ferrari’s gespot: facelift California, 458 Scuderia en 599 Alonso

scoop california

Ferrari is druk bezig met het doorvoeren van grondige aanpassingen op bestaande modellen. Daarnaast zit er uiteraard ook weer iets nieuws aan te komen binnenkort, zoals de opvolger van de 599 Fiorano. Kortom, het goed boerende merk uit Maranello zit nooit stil, waardoor je ze welbeschouwd als absolute marktleider kunt bestempelen binnen het segment van meest exclusieve sportwagens. Zoals we al eerder vertelden komt begin volgend jaar een grondig vernieuwde California op de markt, geheel volgens de filosofie van het bedrijf, omdat de CC op de helft van de acht jarige levensduur zit. Rairacing.nl speelde als site voor Ferrari-puristen en trouwe volger van AutoEdizione ons deze zelf gefabriceerde plaatjes toe, die gemaakt zijn op Fiorano.

scoop 458scuderia

Zoals je kunt zien, is de vorig jaar geïntroduceerde 458 Italia ook al bezig met een update of extra versie. Deze onovertroffen auto zal wellicht de uitdaging aangaan om zichzelf te overtreffen met de introductie van een extreme Scuderia versie als opvolger van de gelijknamige editie van de F430. De steeds Ferrari-gekkere wereld schreeuwt er dankzij de ultieme prestaties van bijvoorbeeld de 458 Spider niet echt om, maar hoopt er stiekem wel heel erg op.

Verder zijn er de geruchten over de komst van een finale-editie van de 599, middels een ‘Alonso’-editie. Ferrari kennende zal dit meer dan een unieke badge zijn en zal de 599 technisch dichter naar de opvolger -die we in Genève gaan zien- toekruipen. Een lichtere 599 dus, dat met een hoop vuurwerk een waardig afscheidsmodel zal zijn. Men zegt dat op de video hieronder, waarin je Alonso zelf als levende hint een rondje ziet knallen met de zogenaamde F10 editie van de GTO, de eigenlijke auto rondrijd die we binnen twee maanden waarschijnlijk al gepresenteerd zien worden. Van de ‘599 Alonso’ (deze naam is dus niet officieel) zullen maar 40 stuks geproduceerd worden.

scoop 599 alonso

De moraal van het verhaal -en deze foto’s- hierboven is dat Ferrari druk bezig is om steeds lichtere en dus spectaculairdere auto’s te bouwen. Geen enkel model uitgezonderd…

We bedanken de eigenaar van www.rairacing.nl nogmaals voor dit exclusieve beeldmateriaal.

httpvh://youtu.be/5CE9ZCNHTCw 

2 gedachten over “Ferrari’s gespot: facelift California, 458 Scuderia en 599 Alonso

 • 14 november 2011 om 16:34
  Permalink

  Wat een nieuws bij Ferrari. Niet alleen nieuwe modellen in het vooruitzicht, maar ook verder doorontwikkeling van bestaande modellen. Pet af voor zo’n relatief klein merk.
  Wishful thinking: Ferrari koopt Alfa en gaat bij de ontwikkeling van Alfa’s net zo voortvarend te werk als bij het eigen modellengamma. En luistert naar de klanten, doen ze goed daar in Maranello. Hulde!

  Beantwoorden
 • 14 november 2011 om 21:46
  Permalink

  Wauw.. zie die Alonso genieten, prachtige beelden. Gister trouwens ook weer onovertroffen in Abu Dhabi.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.