Fiat 500: “Born in the USA!”

Daar gaan we dan!

Hier zien we het eerste tastbare bewijs van de nieuwe Amerikaanse carrière van Fiat. Toch wel een mooi gezicht dat een licht gevoel van trots oproept. De foto’s zijn door een oplettende voorbijganger in Charlotte, Michigan genomen. Dezelfde staat als waar FPT krachtbronnen gebouwd zullen worden. Mogelijk is dat ook de reden waarom deze proefmodellen met 105 pk 1.4 motoren op pad zijn. Het is ook leuk om te zien hoe de delen van de carrosserie die zijn aangepakt bijna demonstratief zwart zijn gemaakt. Gelukkig is de ‘Yank 500’ optisch gelijk gebleven. Binnenin zien we nog een voor ons bekende handbak, maar de VS zal een automaat krijgen.

De modellen zullen een flink eind verderop in Toluca,  Mexico van de band rollen. Zoals met alles hebben jullie bij AutoEdizione de aanloop van de 500 naar de VS goed kunnen volgen. Ook nu weer houden we jullie op de hoogte. De naam zal mogelijk voluit geschreven gaan worden als ‘Cinquencento’ zodat de Ford naam ‘five hundred’ niet gebruikt zal worden.

[nggallery id=305]

7 gedachten over “Fiat 500: “Born in the USA!”

 • 26 april 2010 om 23:37
  Permalink

  Ik was afgelopen weekend bij familie in limburg en die hadden vrienden uit Canada over de floer uit Toronto. Ik was met de 916 Spider erheen gegaan inverband met het mooie weer en zoals altijd met Noord Amerikanen en Canadese kwam het onderwerp auto er ook aan te pas. de Meeste reden Ford Pickup V8. Toen werd de vraag aan mij gesteld wat voor auto ik dan reed ik zij Alfa Romeo en het werd even stil in de woonkamer. Oke and what sort of Alfa Romeo en ik antwoorden Alfa Romeo Spider. De woonkamer OHH Yeah that film with Dustin Hoffman you know the Duetto in red. Daarna heb ik de auto maar even laten zien de Canadees heeft wel een half uur in de auto gezeten zo mooi vond hij het desing.

  Dus ik denk dat het geen probleem moet zijn voor de Italianen in de States zeker niet als ze een reclame filmpje maken met Dustin Hoffman en dan de film de The Graduate gebruiken dat hij in de Duetto als jongen Dustin Hoffman de tunnel in rijd met de Duetto Spider en dan daarna eruit rijd met een nieuwe Alfa Spider met de Dustin Hoffman van nu. Dat zou trouwens gaaf zijn hahahahaha.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 27 april 2010 om 04:14
  Permalink

  Opsturen naar Holywood! 😀

  Heb je tegen die mensen niet gezegd: “Italian cars are going to be big and hot also in the U-naaitzesteeds and Canadia.” 😛

  Beantwoorden
 • 27 april 2010 om 15:42
  Permalink

  Dat zou een briljante reclame stunt zijn.

  Ik heb een keer op tv een programma gezien waarin ze lieten zien dat filmstudio’s aardig wat geld betalen voor ideeën voor films. Er zijn zelfs mensen die er hun baan van hebben gemaakt. Sla je slag zou ik zeggen :mrgreen:

  Misschien moet je het idee ook mailen naar FGA.

  Beantwoorden
 • 27 april 2010 om 18:06
  Permalink

  ach en wee……’United states of Belgium’……..voor hoe lang?
  Ben benieuwd of B-H-V nog lang een sterke lijm vormt/obstakel.
  Die Franskiljonnen gaan denk ik uiteindelijk toch aan het kortste eindje trekken (en terecht).

  Maar alé laten we het over auto’s hebben…bij voorkeur Italiaanse. 😉

  Beantwoorden
 • 27 april 2010 om 22:43
  Permalink

  hier de ultieme versie van mijn reclame filmpje voor de States wat je zo al niet bedenkt als je over Alfa Romeo nadenkt.

  Ik gebruik delen uit de The Graduate dat je Dustin Hoffman (Ben) naar zijn Duetto Spider ziet rennen en dan flinke rijders delen uit de film met de auto aan elkaar monteren wel zo dat het klopt kan prachtig tegenwoordig met al die computer techniek.

  Dan rijd hij in zijn Duetto Spider richting tunnel met daarna de bekende brug, de tunnel in met de oude Duetto en dan daarna eruit met de nieuwe Alfa Romeo Spider die word dan van alle kanten gefilmd en je ziet hem dan nog een paar mooie bochten nemen en uit eindelijk stopt hij voor het Huis waar Miss Robinson woont alleen dan vandaag de dag. Parkeert de Spider sierlijk voor de deur. Loopt naar de voordeur en (de kijker verwacht misses Robinson) Maar er doet een hele mooie jonge dame de deur open liefts in die Alfa Romeo rode pakjes die je ook wel ziet op beurzen.

  En dan kijkt Dustin Hoffman even om en lacht en dan de tekst in Beeld LEGENDS STAY THE SAME, SOME THINGS GET BETTER!. dan pakje in een grapje ook de betere Alfa Romeo kwaliteit vandaag de dag.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.