Maserati A6G CS Frua: Pure schoonheid met tanden

Maserati weet altijd het meest verleidelijke te zijn. Of het nu om modellen uit de mooie vijftiger jaren gaat of de nieuwste creaties.

Carrosseriebouwer Frua heeft daar traditioneel een flink steentje aan bijgedragen als het gaat om mooie drietanden. Neem nou deze open A6G CS (‘Ghisa Corsa & Sports’). Een terechte winnaar van de ‘Coppa d’Oro’ prijs, die afgelopen weekend is weggeven op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Uit 53 modellen vond het publiek dit de mooiste klassieker. Frua bouwde deze mooie lijnen met herkenbaar front in 1953 op basis van de meer bekendere A6G CS van Pininfarina. Deze auto had eigenlijk als oerdonor beroemde open twee- en enkelzits racewagens uit de tweede helft van de jaren ’40. Creaties van Maserati waar namen als Ascari en Fangio grote prijzen mee wonnen.

Ook Zagato, Bertone, Vignale, Allemano en Ghia hebben op basis van dit model de nodige kunstwerken voortgebracht. Deze auto heeft een in de lengte geplaatste 6 cilinder motor met 2110 cm3 en is eigendom van verzamelaar John F. Bookout Jr. De prachtig vormgegeven grille en interieur, het originele lakwerk, tonen duidelijk dat het optimale Italiaans gevoel voor stijl en vernieuwing ook toen al bij een merk als Maserati hoorden. Wat dat betreft beschikt het Modenese merk over een zee aan inspiratiebronnen voor toekomstige modellen.

Een Alfa Romeo Giulia 1600 TZ2 Pininfarina won de prijs voor meest indrukwekkend design. Het was dus een echt TZ weekeinde.

[nggallery id=306]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.