Home » Fiat

Fiat Bravo uiterst betrouwbaar

1 november 2010 9:38 ��n reactie

We hebben het hier al eerder aangehaald een tijdje geleden en het wordt opnieuw bevestigd vanuit een hoek waar je het niet verwacht.

Je kunt met een gerust hart in een Italiaanse auto jarenlang op pad zonder ooit langs die koude snelweg te komen staan op zoek naar een gele paal. Bij andere meer populaire merken uit buurlanden van Italië is dat nog wel eens anders. Na instanties als de DEKRA en ADAC, zegt trekt nu ook ook AutoBild die conclusie na een duurtest met de Fiat Bravo. Hun slotsom luidt; “Wia haltbar sind doch Vorurteile”. Inderdaad, dat roepen wij bij AutoEdizione al langer, want cliché’s vind men blijkbaar leuk om te bewaren… Zo is een Volkswagen dus om onverklaarbare redenen dus sowieso ‘goed’, kan een Toyota niet stuk en een Fiat juist per definitie…

Maar sinds een intensieve test van 100.000 km met een Bravo 1.9 MJet Emotion uit 2008, zeggen de Duitsers nu dat je beter vandaag nog dan morgen een Bravo kunt kopen, als je iets betrouwbaars in het C segment overweegt. Konden we dat maar eens terugzien in de verkoopcijfers…maar nee, die zijn juist ook weer clichématig laag. Zelfs in Italië kan de aantrekkelijke goede Bravo niet de lijst aanvoeren in zijn klasse. De 1900 150 pk dieselmotor is een betrouwbare gretige juweel, de uitrusting is rijk, praktisch en werkt zeer goed (navigatie, climatecontrol, verlichting). Zuing in verbruik en een comfortabele reisauto, kortom een bijna perfecte wagen die met vlag en wimpel de test doorstond. terwijl andere meer populaire modellen al naar een monteur snakten. Het enige minpuntje die de Bravo meekreeg was het gevoel dat de zitting van de stoelen een tikkie te kort zijn met te weinig ondersteuning.

Wijzelf reden vorig jaar in een Emotion TJet, en vonden toen het stuurgevoel wat aan de lichte kant. Het is in ieder geval een feit dat Fiat een zeer goed product heeft neergezet, terwijl de auto in een recordtempo is ontwikkeld destijds, volgens een nieuw ontwikkelingsschema.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • vitorio schrijft:

    Topauto!

    heb eens lopen zoeken net, en er zijn een hele berg leuke 2e hands bravo’s te vinden, helaas wel veel 1.4-jes met slechts 90pk..

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

Volg ons

Advertenties