Fiat-Chrysler productieplan krijgt meer vorm door nieuw akkoord

UAW Fiat Chrysler

Dankzij het nieuwe akkoord dat gisteren door Fiat-Chrysler werd bereikt met het UAW (foto: Sergio Marchionne en Bob King) is het eerste doel om dit jaar nog tot 4,2 miljoen geproduceerde auto’s te komen een heel stuk dichterbij gekomen, evenals het grote einddoel om tegen 2014 zo’n 5,9 miljoen auto’s te bouwen op jaarbasis.

Het nieuwe Amerikaanse akkoord staat gelijk aan groen licht voor de bouw van nieuwe modellen van Jeep, Chrysler, Dodge en Alfa Romeo. Een investeringsplan ter waarde van vier miljard dollar. Volgend jaar vindt al de lancering van acht nieuwe modellen plaats, in combinatie met vier facelifts van bestaande modellen. Het productie plan moet in 2012 voor de verdubbeling van de zeer goede cijfers van dit jaar zorgen.

De nieuwe Alfa Romeo Giulia zal vanaf medio 2013 in de fabriek van Sterling Heights geproduceerd worden, samen met de opvolger van de Chryler 200 (Lancia Delta). Een midden segment SUV (‘Kamal’)  zal zoals het nu lijkt in de fabriek van Belvidere van de band rollen.

Sergio Marchionne reist nu weer af naar ItaliĆ« waar hij  volgende week aanwezig zal zijn bij de presentatie van de Lacia Thema en Voyager. Op 24 oktober volgt er ook nog een gesprek met Confindustria voorzitster Emma Marcegaglia.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.