Fiat groep: Veel Italiaanse 4×4 modellen aan de horizon

Van Ferrari tot Fiat, er zit een stortvloed van 4×4 modellen aan te komen met Italiaans bloed. Ok, het was even schrikken vanmorgen en we vinden de Freemont ook echt geen volwaardige Fiat, maar het is op z’n minst interessant te noemen dat het straks behoorlijk standaard is, dat elk Italiaans merk enkele vierwielaangedreven opties in het aanbod heeft zitten. Voorheen was het wat onze merken betreft een onbekend stukje exclusiviteit, terwijl de concurrentie er ondertussen in grossiert omdat het voor hen de gewoonste zaak van de wereld is. Nu is Ferrari met de FF gekomen en zal Maserati spoedig volgen in de vorm van een SUV en op het E segment model onder de Quattroporte. Symbool voor de Italiaans afwezigheid, op Alfa Q4 modellen en enkele Fiat’s (Panda en Sedici) na, is misschien wel het feit dat Lancia ooit de legendarische Delta Integrale bouwde terwijl nu alleen nog voorwiel aangedreven auto’s in de showroom heeft staan. Ook daar gaat nu verandering in komen.

De Fiat Freemont 4×4 komt na de zomer op de markt en ook de Lancia Thema op basis van de 300 zal verkrijgbaar worden met vierwielaandrijving. Maar niet alleen grote modellen, want ook de nieuwe Panda en sommigen zeggen zelfs de 500, zullen als compacte 4×4 op de markt verschijnen. Alfa Romeo komt uiteindelijk met twee SUV’s en de Giulia versies verschijnen ook als Q4 model. Kortom er valt heel wat te kiezen op dit vlak de komende jaren. ‘Trazione Integrale’ zal niet langer een zeldzaamheid zijn.

Een gedachte over “Fiat groep: Veel Italiaanse 4×4 modellen aan de horizon

  • 25 januari 2011 om 13:50
    Permalink

    Die vierwielaandrijving is een pluspunt. Zonde dat ze bij Lancia dat destijds aan de top stond met zijn integrale, niet verder zijn gegaan met vierwielaandrijving.

    Acherwielaandrijving is wel tof, maar voor elke dag en zeker in de winter prefereer ik voorwiel of vierwieltraktie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.