Fiat Industrial verkoopt Irisbus-fabriek aan het Italiaanse DR

Iveco Irisbus

Vanaf aanstaande november heeft de IVECO afdeling van Fiat Industrial nog maar twee in plaats van drie fabrieken voor stads- en touringcarbussen. Het bedrijf met de labelnaam Irisbus uit Flumeri (provincie Avellino), zal namelijk vanaf dit najaar eigendom zijn van het succesvolle DR Motor Company uit de kleine provinciehoofdstad Isernia (Molise regio). Fiat Industrial wil al een tijdje van de verlieslijdende Italiaanse fabriek af en gaat alleen nog door met de productielocaties in Tsjechië en Frankrijk.

DR, de firma van Massimo Di Risio bouwt al vanaf 2006 auto’s met geïmporteerde carrosserieën van het Chinese Chery. DR is als groeiende Zuid-Italiaanse firma, ook een van belangrijkste kandidaten, voor een gedeeltelijke overname van Fiat’s fabriek in het Siciliaanse Termini Imerese. Twee weken geleden is er een overeenkomst bereikt tussen Irisbus Italia SpA en DR Italia SpA. De overname van de fabriek in Flumeri heeft een waarde van 19 miljoen euro en werd een tijdje terug min of meer aangekondigd door Sergio Marchionne. Het bedrijf met 685 werknemers heeft vanaf de crisis een enorme teruggang in de afname ondervonden en momenteel staan dan ook bijna 100 banen op de tocht. DR zal de komende jaren een nieuw plan lanceren voor deze fabriek en wil waarschijnlijk de productie van auto’s uitbreiden in deze nabij gelegen regio. Hiermee komt er een eind aan een lange en rijke geschiedenis van de bouw van Italiaanse bussen in Italië.

3 gedachten over “Fiat Industrial verkoopt Irisbus-fabriek aan het Italiaanse DR

  • 12 juli 2011 om 06:27
    Permalink

    Jammer zo te zien ziet het er wel als een hip busje uit.

    Verder “De overname van de fabriek in Flumeri heeft een waarde van 19 miljoen euro” ehm wat ? ik ken een lokale supermarkt die al meer waard is dan dit …is wel een beetje weinig.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.