Grote terugroepactie Fiat Bravo teistert Fiat Zuid-Amerika

Fiat Bravo Brasil

Het wil Fiat nog niet helemaal lukken om geheel probleemloos een C -segment auto in de wereld te lanceren buiten Europa. Na het debacle met de kwetsbare ophanging van de Stilo, is er nu een probleem met de onlangs in Brazilië geïntroduceerde Zuid-Amerikaanse versie van de Bravo. Dit in Brazilië en Argentinië gebouwde model, dat alleen qua aankleding overeenkomt met de overigens zeer betrouwbare Europese versie, wordt ook in China geleverd. Uit dat land worden nu 1233 exemplaren teruggeroepen in verband met een belangrijke productiefout aan de remmen bij de achterwielen.

Omdat Fiat niet wil dat de geschiedenis zich zal blijven herhalen, sluit het deze week zelfs de fabrieken in Betim en Córdoba om de assemblagelijnen eens goed tegen het licht te houden. Fiat meldt dat het om een routinecontrole gaat voor onderhoud en verbetering van de productiviteit.

Ondanks dergelijke kinderziektes, laat Fiat weten dat het erg goed gaat met de Zuid-Amerikaanse tak. Fiat is marktleider in Brazilië, verkoopt meer dan ooit en heeft vorige maand en het eerste halfjaar nieuwe recordcijfers behaald; In juni verkocht Fiat 16% meer auto’s dan in dezelfde maand vorig jaar en over zes maanden zo’n 9,5%. Fiat is met een aandeel van 22,4% marktleider in het grote Brazilië, waar vanaf januari in totaal 1,6 miljoen auto’s zijn verkocht. De vervanger van de Palio en de opening van een nieuwe fabriek in Pernambuco eind dit jaar, zullen Fiat alleen maar op een nog hoger plan helpen op het Zuid-Amerikaanse continent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.