Fiat presenteert inderdaad tweede model

Tijdens de presentatie vandaag in Bologna van de Panda en 500 Hybrid, is er openlijk gesproken over een tweede verrassing van Fiat in 2020. Dat bevestigde FCA baas voor onze regio Luca Napolitano. Vorige week schreven we al dat Fiat mogelijk nog een verrassing in petto heeft tijdens de salon in Genève. Dat wordt overigens in twijfel getrokken door sommigen, omdat alle aandacht immers naar de nieuwe elektrische 500 zal uitgaan, zonder enige afleiding. Dit belangrijke laatstgenoemde model zal trouwens na de zomer in heel Europa in de showroom verschijnen.

Maar dat zijn met deze bevestiging slechts nog betekenisloze details. Fiat zal volgens Napolitano namelijk na de zomer een tweede nieuwkomer lanceren. Het grootste mysterie is nu echter waar het om zal gaan. Is het de facelift van de Tipo? Dat is opmerkelijk want die verwachten we namelijk in 2021. Voor de productieversie van een B-segment model op basis van de Centoventi, is het ook nog te vroeg, al was het omdat de assemblage van de elektrische 500 alleen al, voorlopig het maximale vraagt op het gebied van de levering van batterijen aan Mirafiori.

Een nieuwe kleine B-segment Crossover als opvolger van de 500L is al iets realistischer, maar eigenlijk ook nog steeds onwaarschijnlijk. Er is een model in ontwikkeling in Brazilië, dat mogelijk ook de basis vormt van dit nieuwe model dat waarschijnlijk in Servië in productie zal gaan. Toch zal er nog heel wat water door de Po stromen, voordat in Kragujevac de assemblagelijnen zijn aangepast. Eind 2021 zal de opvolger van de 500L op z’n vroegst pas klaar kunnen zijn.

Wat rest is het verwelkomen van een hybride versie van bijvoorbeeld de 500X en/of de 500L. Gezien FCA’s drang om zo snel mogelijk het gamma de komende jaren te ‘ontdieselen’, verwachten we dat dit niet lang meer op zich laat wachten.

8 gedachten over “Fiat presenteert inderdaad tweede model

 • 7 februari 2020 om 22:07
  Permalink

  Tot nu toe is het alleen “Panda Cross” wat de klok slaat.
  Elk Panda model wat er de laatste tijd is gekomen was een “Cross” variant.
  De gewone Panda lijkt een beetje vergeten te zijn.

  Beantwoorden
 • 8 februari 2020 om 15:55
  Permalink

  Vergeten? Ik denk dat van de bijna 15.000 stuks die afgelopen maand in Italië verkocht zijn een groot deel geen (City) Cross look heeft. Het basismodel zal bovendien een hoofdrol spelen na een grondige update dit jaar, dus het is logisch dat die nu niet in beeld is.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2020 om 21:45
  Permalink

  Een opvolger van de Punto en MiTo en Ypsilon op één platform!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.