Home » FCA

Fiat profiteert bovengemiddeld van Europees marktherstel

19 november 2014 11:04 2 reacties

FCA europa

De Europese automarkt krabbelt opnieuw wat omhoog uit een nog altijd diep dal en noteerde afgelopen oktober een +6,5%. FCA deed het nog beter dan het marktgemiddelde gedurende de tiende maand en kwam zelfs op een +8,4%. Ook het marktaandeel groeide en kwam uit op 5,9%. Wanneer Fiat het ene jaar het slechter doet dan de rest, is er bij groei een jaar later natuurlijk al snel sprake van een hoger percentage. Feit blijft dat Fiat Chrysler Automobiles zich steeds beter lijkt te handhaven op Europese bodem. Op alle belangrijke markten wordt er namelijk groei genoteerd. Over de eerste 10 maanden verkocht de Italiaanse autogroep bijna 654.000 auto’s, wat 3,1% meer is dan in 2013.

In Italië werd er zoals we onlangs al schreven een plus van 5,9% geregistreerd, wat voor een groot deel ook de basis van het gunstige resultaat van de afgelopen maand op ons continent. In Duitsland was dat zelfs +19,5%, in Frankrijk +2,2%, in Spanje 27,1% en in Groot Brittannië +11,9%. Fiat zorgt natuurlijk voor het grootste aandeel van de totale verkoop, aangezien Alfa Romeo en Lancia bijna helemaal uit beeld verdwijnen. Het moedermerk verkocht meer dan 49.000 auto’s wat 5,2% meer is dan vorig jaar in dezelfde maand. De 500 (+9,9% en 15.700 eenheden) en Panda (+15,9% en 14.600 eenheden) domineren samen nog altijd het A-segment (30% marktaandeel) en de 500L presteert ook goed met meer dan 7000 exemplaren.

De Panda deed het in eigen land beter dan in de voorgaande maanden. De nieuwe Panda Cross slaat ook aan en is inmiddels goed voor 10% van de totale verkoop. Fiat heeft aangekondigd dat de productie in Pomigliano de komende tijd weer zal worden opgeschroefd na de afname van afgelopen zomer.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • niccolo schrijft:

    Toch knap dat fiat met zo’n beperkt aanbod groei weet te realiseren

  • AR 159 schrijft:

    Leuk dat ze weer wat op krabbelen. Maar dat ze het nu even beter doen is leuk maar als je van ver komt met zulke negatieve cijfers de afgelopen jaren is het relatief makkelijk plussen. Maar hoe staat dit in perspectief tot eerdere jaren? Wat was bijv. het marktaandeel op de EU markt in 2006/7/8 voor de FGA groep + Chrysler + Dodge incl grijze import? Gevoelsmatig (heb geen cijfers) Deden ze het toen heel veel beter.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties