Home » Lancia

Voor Italiaanse politie is Lancia nog springlevend

19 november 2014 13:02 ��n reactie

delta polizia

Het was de laatste tijd steeds meer de gewoonte dat de Italiaanse politie uitweek naar buitenlandse automerken voor haar eigen wagenpark. Dat terwijl er ook nog wel opties (ondanks het redelijk beperkte gamma van de Fiat Groep van de laatste jaren) waren binnen de nationale industrie.

delta polizia2

Maar onder het mom van beter laat dan nooit, kiest de landelijke Polizia di Stato nu voor de inmiddels reeds uit productie gehaalde magnifieke Lancia Delta. De ruime in 2008 geïntroduceerde hatchback van Lancia, die qua maatvoering tussen C- en D-segment in zit, is vanaf nu onderdeel van het korps. Het is lang geleden dat Lancia deze eer te beurt viel. In het verre verleden viel bijvoorbeeld de prachtige Flaminia op, die in de jaren ’60 gebruikt werd door de snelwegpolitie.

delta polizia3

Op initiatief van minister van binnenlandse zaken Angelino Alfano, is nu een vloot Delta’s in gebruik genomen voor de bestrijding van criminaliteit. Het gaat om een kleine tweehonderdtal MultiJet diesels met dik 190 pk. Deze zeer krachtige auto kennen we bij AutoEdizione maar al te goed, aangezien we er in 2011 mee naar Turijn zijn gereden om de geschiedenis van Lancia te eren. Het politieteam dat gebruik maakt van de Lancia Delta, komt samen met 500 man extra personeel die het korps zullen versterken. Deze tak van de Polizia di Stato richt zich specifiek op preventieve maatregelen in de handhaving van de openbare orde en zal tevens ingezet worden tijdens Expo 2015 te Milaan. De Delta is wat ons betreft een prima visitekaartje tijdens dit internationale evenement en geeft indirect ook wel het signaal af, dat FCA Lancia nog altijd niet heeft afgeschreven, ondanks dat Lingotto voorlopig alleen fiducie heeft in de kleine Ypsilon.

delta polizia4

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • niccolo schrijft:

    Waren vast in de uitverkoop

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lancia

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties