Fiat SpA overweegt beursgang Chrysler in afwachting uitspraak hof

Fiat office

Het is niet voor niets dat er momenteel op de beurs veel te doen is over een aanstaande overname van het overige aandeel Chrysler door Fiat SpA. Vandaag stijgt de koers van het aandeel Fiat op de Milanese beurs niet alleen, maar volgt er om een uur of 16:00 ook een uitspraak van het gerechtshof van Delaware, over de voorwaarden voor de volledige overname door Lingotto. Het UAW fonds VEBA wil de 41,5% namelijk niet afstaan volgens de regels van de in 2009 afgesproken prijs en optie. De verwachting is enigszins dat de rechter hier anders over denkt. Daarom warmt de financiële wereld zich vast op voor een overname door de Italianen, die vervolgens met de nieuw gevormde groep, mogelijk de beurs in New York zal willen betreden.

Fiat zal vervolgens binnenkort al voor een bepaalde prijs eerst nog eens 3,32% overnemen. De prijs voor dat aandeel is bepalend voor de overname van het overige aandeel. Of Fiat binnen afzienbare tijd Milaan inderdaad zal verruilen voor Wall Street is nog niet duidelijk. Het kan best zijn dat Marchionne een andere weg kiest, aldus The Wall Street Journal.

2 gedachten over “Fiat SpA overweegt beursgang Chrysler in afwachting uitspraak hof

 • 25 april 2013 om 14:41
  Permalink

  Het is niet Fiat Spa die een beursgang van Chrysler overweegt (dat willen ze helemaal niet) maar de VEBA die de beursgang van de 41,5% van de Chrysler aandelen overweegt.

  Beantwoorden
 • 25 april 2013 om 14:45
  Permalink

  Het nieuws van vandaag gaat over Fiat SpA dat een switch zou overwegen van Milaan naar NY.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.