Fiat SpA schept 1250 extra banen in Amerika

De door Fiat geleide Chrysler-fabrieken lopen weer vol, dankzij goede verkoopresultaten op de Amerikaanse markt. Daarom komen er maar liefst 1250 banen bij de komende tijd, verdeeld over drie locaties, waar pickup’s en motoren worden gefabriceerd. Dat meldt persbureau Bloomberg vandaag. Het is onderdeel van een investering van 238 miljoen dollar, waarbij de Ram Truck fabriek te Warren, Michigan bijvoorbeeld een derde meer personeel zal aanstellen, plus de toevoeging van zo’n 1000 banen.

Sergio Marchionne bedankte voor deze gelegenheid zijn werknemers in een radio-interview. Door de getoonde moed van de afgelopen jaren, is Chrysler nu vitaal en kan het volop groeien. Op de populaire pickup-markt wint Chrysler momenteel ruim van aartsrivalen Ford en GM. Sinds januari zijn er 1,38 miljoen exemplaren gebouwd wat voor een toename van 23% staat. GM en Ford groeiden respectievelijk 3,6 en 4,9% op deze markt.

In een motorenfabriek te Detroit (Mack I) komen er 250 banen bij voor de productie van nieuwe 3.6 V6 motoren, een investering van 198 miljoen dollar. In deze fabriek worden reeds V8 krachtbronnen gemaakt voor de Ram 1500. Deze productie komt tegen 2014 te vervallen en de zes-pitter Pentastar is de beoogde vervanger. In een motorenfabriek in Trenton North, Michigan zal een investering worden gedaan van 40 miljoen dollar, waar zowel viercilinder (Tigershark) als zescilinder krachtbronnen van de band zullen rollen. Momenteel worden alleen in Dundee, Michigan nog viercilinder motoren gebouwd. Marchionne zegt dat er een behoorlijk gebrek is aan V6 motoren en dat het nog maar de vraag zal zijn of deze uitbreiding voldoende zal zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.