Home » FCA , Fiat

Fiat stelt 600 man extra aan in Brazilië wegens grote vraag

25 juli 2012 8:42 Geen reacties

Fiat moet in het Braziliaanse Betim 600 man extra inhuren om aan de huidige vraag te kunnen blijven voldoen. De Braziliaanse markt zit sinds een maand sterk in de lift, dankzij de nodige stimulans vanuit de overheid. Momenteel worden er in Brazilië rond de 16.000 auto’s per dag verkocht, waarvan Fiat een marktaandeel heeft van ruim 22%. Dat is al 3000 meer dan bijvoorbeeld in de maand mei, toen er nog geen sprake was van enige staatssteun. Fiat laat weten dat het door extra mankracht aan te wenden, dagelijks 3150 auto’s zal kunnen produceren in de fabriek te Betim in deelstaat Minas Gerais.

Fiat blijft dus investeren in de Braziliaanse markt, waar het binnenkort ook een nieuwe fabriek zal openen dankzij een investering van 4,3 miljard euro. Naast deze nieuwe locatie in Pernambuco, zal Fiat ook de bestaande fabriek in Betim grondig uitbreiden. Marchionne gaat dit jaar uit van een verkooptoename van 5,7%. Het doel om in 2014 op Braziliaanse bodem 1 miljoen auto’s te kunnen verkopen op jaarbasis, ligt volgens de CEO binnen bereik. De in 2010 gelanceerde Uno (foto) is Fiat’s grootste succes. Daarvan werden in het eerste halfjaar van 2012 al 118.720 stuks van verkocht.

Overigens is het niet overal feest in Brazilië, want GM ziet zich bijvoorbeeld juist gedwongen om een fabriek te sluiten en 1500 banen te schrappen. Werknemers uit Sao Jose zijn volop in staking tegen dit besluit.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties