Fiat Uno bij daglicht

Eerder al in het donker te zien en dus geen verrassing meer, maar hier zie je het nieuwe lowcost karretje van Fiat in de volle zon.

Het blijft toch raar voor ons. Bij een Uno denken wij aan een volwassen B segment Fiat uit de jaren ’80 en ’90 van de pen van Giugiaro. Dit was een complete auto in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar en alles behalve goedkoop dus. Deze ‘Uno’ toont echter leuke, originele vooral makkelijk te produceren details waardoor het eerder het principe van de Panda 1 lijkt te volgen die Giugiaro in 1979 al tekende. Spartaans maar grappig om te zien. Dat de nieuwe Braziliaanse Uno knap bedachte typisch Italiaanse details heeft is een mooi pluspunt. Maar je kunt er niet omheen dat dit autootje ook een ietwat Aziatische inslag heeft, wat gezien het uiteindelijke verkoopdoel van deze ‘global car’ natuurlijk geen toeval is. Sterk, praktisch en ‘allround’ zonder te saai te zijn. Dat moet volgens ons de insteek zijn geweest. De auto op de scoopfoto is een basis Uno ‘Vivace’ versie.

[nggallery id=277]

2 gedachten over “Fiat Uno bij daglicht

 • 17 april 2010 om 10:30
  Permalink

  Je slaat de spijker op z’n kop met die opmerking over de Aziatische inslag. Persoonlijk vind ik hem niet zo geslaagd. Van voren vind ik hem leuk, maar de zijkant vins ik toch een stuk minder. Maar er zal ongetwijfeld een markt voor zijn in Zuid Amerika.

  Beantwoorden
 • 17 april 2010 om 13:06
  Permalink

  ja.. hier zitten we niet op te wachten… aziatische invloeden in het italiaans design..
  Geef mij maar een oerpanda.. dat was leuk, functioneel, jong.. en goedkoop.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.