Fiat Viaggio scoort goed in China

De kop is er eindelijk af voor Fiat in China, dat momenteel circa 6000 exemplaren van de Viaggio heeft verkocht sinds half september. Boven verwachting goed zelfs aldus GAC Fiat directeur Jack Chang. De doelstelling is nu om op 15.000 stuks te komen voor 1 januari. De Viaggio is een kwalitatief zeer sterke auto, dat op veel waardering kan rekenen bij het Chinese publiek. Op dit moment worden er in Changsha, dagelijks ongeveer 200 eenheden van de Italiaanse middenklasse sedan geproduceerd.

‘La Vita è bella’ is de slogan van Fiat in China en volgens de CEO, is de Italiaanse stijl zeer goed verkoopbaar in dit grote land, ook als er Fiat op staat. De kwaliteit van het product en de service staat daarbij telkens hoog in het vaandel. In Guangzhou past Fiat ‘Elite Service’ toe, middels een punt dat bijna 24 uur per dag open is. Een call Center is permanent bereikbaar, klanten kunnen ook onderweg een beroep op Fiat Elite doen. Elite is ook het concept waar uiteindelijk een Chinese Fiat-club uit voort zal komen.

Vooral een jonger en succesvol publiek komt op de producten van Fiat af, aldus de topman. Ook de Freemont wordt steeds meer verkocht, naast de 500 en de Bravo. Er zijn nu 110 Fiat-dealers in China, maar binnenkort zullen dit er al aanzienlijk meer zijn. Het opvoeren van de productie van de Viaggio richt zich voorlopig alleen nog op de binnenlandse markt. Volgens Chang is deze missie van Fiat in China te belangrijk voor de toekomst van het merk en zal men dus alles uit de kast trekken, om die te doen slagen.

8 gedachten over “Fiat Viaggio scoort goed in China

 • 23 november 2012 om 12:32
  Permalink

  Uitstekend nieuws! Heb de grote hoop dat het via BRIC-landen en de VS weer goed zal gaan met FGA-Chrysler.

  Beantwoorden
 • 25 november 2012 om 10:42
  Permalink

  Inderdaad, lijkt me een kwestie van tijd, voordat ie ook hier te koop is. De auto ziet er erg goed uit, ook voor de Europese markt.

  Beantwoorden
 • 25 november 2012 om 12:57
  Permalink

  Keep on dreaming. Die auto komt echt niet naar Europa. Daar is de kwaliteit gewoon niet goed genoeg voor.
  In Brazilie en China hebben ze heel andfere kwaliteitsnormen dan hier. Helaas…..

  Beantwoorden
 • 25 november 2012 om 19:21
  Permalink

  In mijn ogen is dat onzin! Of wil je soms beweren dat de Volkswagens daar ook minder zijn dan hier? Europese auto’s voor deze markt worden kwalitatief echt niet anders gebouwd. In Brazilië misschien qua uitrustingsniveau, maar zeker niet qua kwaliteit. Die Viaggio ziet er kwalitatief precies zo uit als de Giulietta en bovendien zegt men bij Fiat dat kwaliteit ook de insteek is om te kunnen slagen op deze markt.

  Beantwoorden
 • 27 november 2012 om 10:07
  Permalink

  @Lancia4Ever: Wel eens in China geweest? Het interieur van de Volkwagens daar (veelal taxies) bestaan voor een groot deel uit harde kunststof. Iets wat je hier en in de rest van Europa niet ziet.

  Beantwoorden
 • 27 november 2012 om 11:01
  Permalink

  Haha je moet ook niet in zo’n oude Santana gaan zitten. :mrgreen: Nee, ik geloof niet dat Europese fabrikanten voor de Chinese markt andere kwaliteit kiezen voor hun jongste modellen. En als ze dat al doen, kunnen ze het ook simpel vervangen door duurder materiaal omdat het technisch geen verdere aanpassingen vergt. Een Viaggio kan dus in een handomdraai hiernaartoe komen. Fiat kiest niet voor niets voor een mondiale aanpak wat modelstrategie betreft. Kijk naar VAG, die doen het ook, evenals de rest.

  Beantwoorden
 • 27 november 2012 om 23:08
  Permalink

  @Lancia4ever:
  Niet alle taxies zijn Santana’s. En ik de VW voor de de gewone Chinees 😯 ziet er van binnen ook tamelijk belabberd uit in vergelijking met hier…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.