Fiat voorgoed naar de VS? Marchionne komt met nieuwe verklaring

Fiat blijft toch een firma uit Turijn, vandaag en in de toekomst. Marchionne was even vergeten -of juist niet- dat het kleinste bommetje via de media, heel Italië in brand kan steken. Susanna Camusso van de CGIL-FIOM trok vandaag zelfs aan de bel in Rome nadat gister het bericht naar buiten kwam over een eventueel vertrek naar Turijn. Marchionne vertelde aan J.D Power dat Fiat en Chrysler steeds meer één zal zullen zijn en dat het in de toekomst misschien één hoofdkantoor zal hebben in Detroit… Tsja, de man is het vliegen ook wel eens zat en in Mirafiori kun je het hek vaak niet openen, omdat er een haag aan demonstranten voor staat. Maar goed Marchionne is de minste niet en liet telefonisch aan minister Sacconi weten dat er geen enkel plan is om het bureau uit Turijn weg te halen. Vandaag niet en morgen niet. Lingotto én Detroit dus en niet alleen de Amerikaanse industriestad.

Marchionne zei al eens dat veel situaties in Italië te vergelijken zijn met een losgeslagen dierentuin. Vandaag was een kamerlid van de PD zo kwaad geworden dat hij stelde dat Marchionne zo veel vaderlandsliefde heeft, dat hij ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van de republiek, van Turijn een Amerikaanse voorstad wil maken. Minister Sacconi van economische zaken heeft volgende week een ontmoeting met Marchionne. Hij heeft het Senaat gerustgesteld en beloofde dat hij om nog meer helderheid zal vragen als het gaat om Marchionne’s kijk op de toekomst in Italië. Maar ook de president van Fiat John Elkann stelde gerust. Via een televisieprogramma zei hij dat de hoofdkantoren altijd in Turijn en Detroit geconcentreerd zullen zijn.

4 gedachten over “Fiat voorgoed naar de VS? Marchionne komt met nieuwe verklaring

 • 6 februari 2011 om 06:48
  Permalink

  Ha ha dacht al daar gaat hij nooit mee wegkomen, plaagstootjes is deze man goed in.
  Gewoon doen wat ik zeg anders verhuis ik Fiat doodleuk naar mijn geliefde USA , prachtig!
  Hij speelde wel even gevaarlijk spel….
  in Italië moet je uitkijken niet de verkeerde mensen boos te maken.

  Beantwoorden
 • 6 februari 2011 om 09:28
  Permalink

  Ja inderdaad, volgens mij amuseert Marchionne zit rot met iedereen op stang te jagen. Het geeft wel aan hoe machtig hij wel is en hoe iedereen aan zijn lippen hangt.

  Beantwoorden
 • 6 februari 2011 om 10:56
  Permalink

  Zolang heel veel Italianen het nog steeds niet snappen, zijn dit soort acties nodig. Misschien is het daarom wel jammer dat Mirafiori toch door gaat. Om de ernst van de situatie tot de vele botte hersens door te laten dringen was het misschien beter om een daad te stellen en de productie van Mirafiori buiten Italië onder te brengen.

  Beantwoorden
 • 6 februari 2011 om 14:02
  Permalink

  Die Italianen zitten werkelijk in een comaslaap.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.