Fiat zorgt voor veel Off road-plezier in de sneeuw

Fiat 4x4

Fiat heeft een compleet gamma met vierwielaandrijving, of 4×2 (met Traction+ en de naam Trekking) en is steevast hoofdsponsor van atleten in diverse takken van sport, zoals ook de winterse sporten. Tel dat bij elkaar op en je hebt de ideale combi voor wat Fiat ‘Winter Fun’ noemt. Als automerk uit Turijn is vooral sinds de winterspelen van 2006, de band met de Italiaanse skisport erg sterk. Zo is er het officiĆ«le Fiat Freestyle Team. Fiat ondersteunt verder zelfs opleidingen ter bevordering van de winterse topsport in de zuidelijke Alpen.

Fiat 4x43

Fiat neemt de debuterende Panda 4×4 dus mee de bergen in, gevolgd door de nieuwe Panda Trekking met Traction+ aandrijving en de machtige Freemont AWD. Deze laatste is inmiddels erg populair en goed voor ongeveer de helft van de verkopen van de Fiat Freemont. Daarnaast zien we ook nog de Qubo Trekking (4×2) en de Sedici 4×4. Tijdens een recente presentatie van het Off road-gamma in Madonna di Campiglio duikt ook de Panda Monster Truck opnieuw op. Begin volgend jaar zal deze markante verschijning de hoofdrol spelen in een reclamecampagne rond de Panda 4×4.

Fiat 4x42

Het is duidelijk dat Fiat steeds meer ook het merk van de vierwielaangedreven modellen zal worden en ‘intelligente’ voorwielaandrijving. Ook op basis van de 500L zien we straks de nodige evoluties. De 4×4 modellen met ESC en ELD (Electronic Locking Differential) zijn vooral in bergachtige gebieden erg populair. De Panda 4×4 is een zeer sterke nieuwkomer, die overal erg positief wordt ontvangen vanwege zijn techniek, rijke uitrusting, uiterlijk en rij-eigenschappen. Inmiddels hebben meer dan 4000 klanten er een besteld. In landen als Zwitserland en Oostenrijk bereikt dit model dat nu 3 maanden te koop is, zelfs 50% van de totale verkoop van de Fiat Panda. Dit zijn dan ook niet voor niets de markten, waar de vierwielaangedreven Panda als eerste te koop was.

Fiat 4x44

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.