Lancia Ypsilon TwinAir EcoChic op groengas debuteert binnenkort

Ypsilon metano

Ook de Lancia Ypsilon is binnenkort verkrijgbaar als TwinAir met groengas installatie. De 0.9 TwinAir EcoChic maakt daarmee het rijtje compleet naast de 1.2 EcoChic op LPG. De tweecilinder Ypsilon op CNG, is een al even sterke combinatie als de Panda met dezelfde uitrusting. Extra zuinig en met voldoende vermogen, namelijk 80 pk. Eind september deden we al melding van een testexemplaar op de openbare weg, die duidelijk te herkennen was. Net als de Panda Natural Power staat ook de kleine Lancia namelijk iets hoger boven de grond (+34 mm), vanwege een deel van de installatie over de lengte van de bodem van de auto.

Ypsilon metano2

Dat Lancia vol inzet op gas is niet zo verwonderlijk, aangezien het EcoChic model op LPG voor wel 50% van de totale verkoop op de Italiaanse markt staat. De vijfdeurs Ypsilon is nog altijd een van de populairste auto’s van het land. Deze uiterst comfortabele auto met ESP en zaken als Hill Holder, is met groengasinstallatie uniek in het B-segment. Ook de CO² uitstoot is vrijwel het laagste in het segment met 86 g/km.

Door de ronde gastank in de bodem van de kofferbak gaat de kofferruimte van 245 naar 202 liter. De moeite waard aangezien het met 12 kg vullen van deze installatie, je een heel eind brengen (circa 1300 km gecombineerd) voor een zeer laag bedrag. Lancia lanceert de Ypsilon TwinAir EcoChic in de loop van januari alvast op de Italiaanse markt.

Ypsilon metano3

2 gedachten over “Lancia Ypsilon TwinAir EcoChic op groengas debuteert binnenkort

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.