Fiat’s samenwerking met PSA is nu gehalveerd

Fiat PSA

Anderhalf jaar geleden hebben we je reeds in een vroeg stadium kunnen melden dat Fiat zou stoppen met haar Franse samenwerking wat betreft de MPV’s en enkele bedrijfswagens op dezelfde basis. Het betreft de Fiat Ulysse, Scudo (foto) en Lancia Phedra. Van deze laatste kennen we inmiddels de opvolger. De Italo-Franse modellen die eigenlijk al jaren meegaan, werden tot voor kort gebouwd in de Sevel Nord fabriek nabij Valenciennes. De MPV’s van Fiat en Lancia gingen eind vorig jaar reeds uit productie en over enkele jaren zal ook de laatste Scudo van de band rollen. PSA werkt samen met Fiat nog door aan de Fiat Fiorino en Qubo, Italiaanse equivalenten van de Nemo en Bipper, die in de Turkse Fiat fabriek gebouwd worden van Tofaş. Uiteraard zijn er ook nog de bedrijfswagens waarvan Fiat de bekende Ducato levert. Deze worden in Atessa (Sevel Sud) gebouwd (Chieti). De Italiaans-Franse samenwerking wat dit soort bedrijfswagens betreft, dateert al uit de jaren ’70 van de vorige eeuw.

 

5 gedachten over “Fiat’s samenwerking met PSA is nu gehalveerd

 • 13 mei 2011 om 11:26
  Permalink

  Ach Fiat zou tzt weer een bestelversie van de Voyager kunnen aanbieden als opvolger van de Scudo. Iets waar Chrysler in NL in ieder geval redelijk succesvol mee was.

  Beantwoorden
 • 13 mei 2011 om 16:06
  Permalink

  Is het niet zo dat de Scudo productie niet is gestaakt, maar doorgaat tot 2017?
  Volgens mij is enkel aangekondigd dat de Scudo-Expert-Jumpy joint venture na de huidige generatie (2017) wordt stopgezet?

  Beantwoorden
 • 13 mei 2011 om 17:26
  Permalink

  @Il fiammingo: De Scudo wordt inderdaad nog tot 2017 doorgeproduceerd, dan eindigt de samenwerking wat betreft Sevel Nord. Verder ligt Val di Sangro (Sevel Sud) in het Aosta-dal in Italië en dus niet in Zwitserland.

  Beantwoorden
 • 13 mei 2011 om 17:42
  Permalink

  @Limone: Excuus voor de gekke fout. Maar ze worden in Atessa gebouwd in de provincie Chieti (zag CH aan voor iets anders :-P) De Scudo gaat inderdaad later uit productie.

  Beantwoorden
 • 14 mei 2011 om 16:58
  Permalink

  Vreemd dat het wordt stopgezet. Dacht dat ze met de Fransen een goede samenwerking hadden.
  Met wie kunnen ze dan busjes maken? Amerikaanse? We zullen zien!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.