Fiat Freemont loopt warm voor marktintroductie

Fiat Freemont 2011

Een van de sterkste punten van de Fiat Freemont schijnt de prijs-kwaliteitsverhouding te zijn… Behalve in wegenbelastingland Nederland waar de Freemont juist dat aspect van de vriendelijke prijs nooit waar kan maken. Een van de redenen dan ook waarom deze auto waarschijnlijk slechts op aanvraag te krijgen zal zijn op onze kleine doch goed presterende automarkt. Verder zal de Freemont in vrijwel heel Europa bij de dealer staan en begint Fiat met de publiciteitscampagne. Deze eerste beelden zijn vroegtijdig uitgelekt via Flickr. In Italië begint de ruime ge-rebadge-te vernieuwde Dodge al bij 25.700 euro. Ondanks dat de auto pas op 28 en 29 mei in première gaat, kun je ‘m in Italië al een tijdje vanuit de folder bestellen en het schijnt dat er in Italië verrassende veel vraag naar zal komen. De Freemont is er als Base en als Urban met MultiJet2 motor van 140 of 170 pk. De V6 Pentastar verschijnt pas later (dit najaar) als de Freemont aanslaat.

Fiat Freemont

 

7 gedachten over “Fiat Freemont loopt warm voor marktintroductie

 • 13 mei 2011 om 12:37
  Permalink

  Niet echt mijn ding, maar wel mooier/vlotter dan de ulysse. Het front had wel iets meer uitgesproken Fiat mogen zijn.

  Beantwoorden
 • 13 mei 2011 om 13:06
  Permalink

  SUPER!! Geloof me, van dit model gaan er record aantallen verkocht worden!! Ideaal voor jonge gezinnen die de ruimte nodig hebben maar toch nog een sportieve wagen willen!!!

  Als ik moet kiezen tussen de Doblo of Freemont dan weet ik het wel!!! 😀

  Beantwoorden
 • 13 mei 2011 om 13:31
  Permalink

  @Lusso

  Fiat zal liever zien dat die een Lancia Voyager kopen. Freemont is ook SUV iets voor huidige Croma bezitters?

  Beantwoorden
 • 13 mei 2011 om 16:55
  Permalink

  Leek mij geen slechte keus als gezinsauto, helaas niet te zien in de showroom….
  Toch vreemd na een introductie op de AutoRAI.

  Beantwoorden
 • 14 mei 2011 om 17:43
  Permalink

  Ik denk dat het probleem ons fiscale klimaat is. Door de BPM, die gebaseerd is op het milieulabel wordt de Freemont gewoon veel te duur. En…. vergeet niet dat de Fiat dealers totaal niet gewend zijn om “grote” Fiats te verkopen. Het is Fiat nooit echt gelukt om vanaf het hoge C-segment en daarboven echt succesvol te zijn.

  Beantwoorden
 • 14 mei 2011 om 22:16
  Permalink

  Mijn eigen Fiat/Lancia dealer in het dorp zag deze Freemont graag komen en had er naar eigen zeggen al geïnteresseerde klanten voor.
  Jammer voor die verkoper.
  Naar het schijnt is het een echte vrouwen auto, lekker stoer!
  Thuis in regio Eindhoven/Helmond zie je ook vooral vrouwen in Range Rovers en dergelijke rondtoeren, vooral bij de school van mijn kinderen en bij de Albert Heijn. Gemiste kans denk ik dus.
  Ik haal zelf altijd mijn kinderen op in mijn Lancia ypsilon, parkeer deze dan brutaal tussen de Landrovers en andere grote bakken 🙂

  Beantwoorden
 • 14 mei 2011 om 22:33
  Permalink

  “””Ik haal zelf altijd mijn kinderen op in mijn Lancia ypsilon, parkeer deze dan brutaal tussen de Landrovers en andere grote bakken “””

  🙂 🙂 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.