Frankrijk: Fiat 500 betrouwbaarder dan Toyota, Hyundai en Renault

De erkenning voor het Italiaanse product is in Frankrijk groeiende. Naast een oorkonde voor de Giulietta was er bijvoorbeeld vorige week ook al een miljoenendeal tussen IVECO en de Franse overheid, ten koste van het eigen nogal beschermde product. Het Franse leger rijdt als gevolg daarvan straks alleen nog in IVECO producten. Ook de Franse markt lijkt zich dus steeds een beetje meer open te breken, hetgeen goed nieuws is voor de Italiaanse auto, die altijd al aantrekkelijk was maar nu dus ook echt ‘goed’; De Fiat 500 wint in Frankrijk een betrouwbaarheids- en kwaliteitstest. De kleine mooie Italiaan eindigt boven de Hyundai i10, Toyota iQ en Renault Twingo.  De ‘Cinquino’ wint volgens het gerenommeerde Argus op betrouwbaarheid en kwaliteit van materiaal en afwerking.

7 gedachten over “Frankrijk: Fiat 500 betrouwbaarder dan Toyota, Hyundai en Renault

 • 17 januari 2011 om 17:58
  Permalink

  Goed nieuws. Alleen de betweters denken nog dat Italiaanse auto`s slecht zijn. Gelukkig zijn er dit soort onderzoeken om ook die mensen te overtuigen.

  Beantwoorden
 • 17 januari 2011 om 18:06
  Permalink

  Maar mensen lezen niet en laten zich alleen wat wijzer maken op verjaardagen door mensen die het hoogste woord hebben .

  Beantwoorden
 • 17 januari 2011 om 21:03
  Permalink

  @Alfaspeed: Ja, dat klopt. Heb ik in mijn werk ook, maak ik mooie offerte`s en dan worden die alleen op de prijs beoordeeld.

  Italiaanse auto`s hebben dit nadeel ook bij diverse werkgevers of leasemaatschappijen. Je mag van alles leasen als het maar geen Alfa of Lancia is wordt er vaak gezegd.

  Beantwoorden
 • 18 januari 2011 om 09:27
  Permalink

  Tja, een 1-serie met elektrische problemen, rammelende Audi’s, uitvallende displays van Mondeo’s etc. Word nog steeds afgedaan als “kan zich voor doen”. Een pakje kauwgom in m’n armsteun dat mederijders horen rammelen wordt benoemd als “tja, Alfa”…….

  Geduld, niet geheel onterecht dat deze mythe nog steeds kan heersen. Mensen praten elkaar graag na, een “normale” sociale gewoonte. Zelfs journalisten hebben hier last van, ze zeggen wat mensen willen horen om ze te bevestigen in hun denken.

  Gelukkig is er ook een tegenstroom van o.a. de Duitse en Franse journalistiek gaande (in Nederland nog te weinig) die liever statistieken en onderzoeken laten spreken. Dit zal langzaam doorsijpelen naar de verjaardagschreeuwers…..

  Geduld dus

  Beantwoorden
 • 18 januari 2011 om 09:30
  Permalink

  Ik heb nooit begrepen waarom er vanuit een bedrijf word ‘verboden’ om in een Alfa/Lancia te rijden. Wat maakt het hen nou uit? Je krijgt een budget en daar betaal je een auto mee, wat maakt het de werkgever nou uit dat je daardoor in een goedkopere Alfa moet gaan rijden omdat de leaseprijs daarvan verhoudingsgewijs hoger is. 1000 euro is 1000 euro.
  Ik zou echt weigeren om bij zo’n bedrijf te gaan werken, alleen al omdat ze daarmee aangeven niet flexibel en openminded te zijn.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.