Ga naar Milano AutoClassica 2022 als je in de buurt bent

Juweeltjes in Milaan.

Mocht je dit weekend in Lombardije komen, ga dan ook even richting Milaan. Het schijnt dat de 2022 editie van de Milano AutoClassica in de expohallen van Rho-Fiera Milano, indrukwekkender is dan ooit. Het gaat inmiddels alweer om de 12de editie (we deden ooit verslag van de eerste) en het is een waar walhalla voor de liefhebber van young- en oldtimers. Tevens kun je er terecht voor een gigantische hoeveelheid originele onderdelen, documentatie, schaalmodellen en merchandising. Uiteraard domineren de Italiaanse merken en voor wie nog op zoek is naar originele onderdelen, folders, handleidingen of persfoto’s van specifieke modellen van weleer, is het een must. Dit jaar is ook het Piemontese Kimera met de unieke EVO37 aanwezig en komt Heritage uit Turijn met onder andere de unieke Abarth 1000 SP (foto onder). Maar wat helemaal uniek is, is de grote hoeveelheid Ferrari’s ter gelegenheid van het 75 jarige jubileum, met als hoogtepunt de maar liefst 7 F40’s ter ere van de dit jaar overleden ingenieur Nicola Materazzi.

Veel hoogtepunten.

Meer dan 3000 auto’s zijn er in totaal te bewonderen. Het is in sommige gevallen een buitenkansje om een bepaald model voor het eerst in het echt te aanschouwen. Liefhebbers van de Fiat X1/9 kunnen er hun ogen uitkijken op een speciale stand, om te vieren dat het een halve eeuw geleden is dat deze unieke tweezitter het daglicht zag. Een deel van de aanwezige Ferrari’s zijn trouwens uitgeleend door het museum in Modena. Je ziet dus meer F40’s bijelkaar dan je ooit nog zult meemaken, maar er staan ook 3 legendarische F1 modellen, namelijk de 312 B3, 312 B4 en 126 CK ter ere van Mauro Forghieri. Ook de 275 GTB van Clint Eastwood is te zien. En dan zijn er ook de veelal prachtige youngtimers die te koop staan. Als liefhebber van de Italiaanse merken zou je er vreselijk hebberig van kunnen worden.

2 gedachten over “Ga naar Milano AutoClassica 2022 als je in de buurt bent

 • 20 november 2022 om 08:32
  Permalink

  Ik ga bijna elk jaar naar Auto e Moto d’Epoca in Padova maar ik ben nog nooit naar Milano AutoClassica geweest.
  Is er iemand die ze al beiden heeft gedaan (in eenzelfde jaar) en een goed vergelijk kan maken tussen beiden?
  Wat betreft autoboeken kwam ik ook dit jaar aan mijn trekken in Padova, maar qua originele onderdelen, folders, handleidingen en persfoto’s bleef ik op mijn honger zitten. Niets die nog op mijn wish list staat voor mijn Fiat X1/9 en Maserati Ghibli GT heb ik er gevonden. En naar aanleiding van 50 jaar X1/9 had ik nu toch wel gedacht dat daar wat aandacht aan zou zijn besteed. Niet dus.
  Gelukkig had ik de dag ervoor de Bertone Collection in Volandia bezocht die op dat vlak veel goedmaakte (Er staan X1/9’s waarvan 3 zeer bijzondere!)
  En de dag daarvoor ben ik naar de Heritage Hub geweest. Ook zeer de moeite, maar een beetje een eigenaardige collectie-mix. Ook daar geen X1/9 te bespeuren.
  Gisteren ben ik nog naar Interclassics in Brussel geweest en dat viel mij wat tegen. Zo zijn het dit jaar maar 3 hallen i.p.v. de 4 van vorig jaar. Hopelijk zal in januari Interclassics Maastricht beter zijn.

  Beantwoorden
 • 20 november 2022 om 11:42
  Permalink

  Gezien de ontwikkelingen op het gebied van auto’s ben ik benieuwd wat er overblijft van al die prachtige voertuigen, de toekomstige klassiekers. De elektromotor degradeert de auto tot een rijdend interieur. Euro 7 (en eigenlijk ook al Euro 6) sloopt de kleinere en goedkopere auto’s. De eisen zijn onbetaalbaar. En daarmee sloop je onze Europese auto-industrie. De politici in de EU slopen werkgelegenheid en ondernemerschap in rap tempo. Wie stopt de waanzinnige uitverkoop aan de Chinezen? Meer protectie en pragmatisme is nodig voor een evenwichtig sociaal en klimaatbeleid.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.