Giugiaro anticipeert succesvol op globalisering

Italiaanse schoonheid op het gebied van design gaat een succesvol huwelijk aan met Amerikaanse kracht en Chinese ambitie.

Wat Pininfarina en Bertone in mindere mate weten te bereiken is voor Italdesign-Giugiaro echter een mooie realiteit. Vandaag heeft Giorgietto Giugiaro een handtekening gezet onder een mogelijk succesvolle toekomst onder de paraplu van het Amerikaans-Chinese HK Motors. Een concern dat zich geheel richt op de ontwikkeling van hybride auto’s. Volgens insiders is dit een doorbraak in de geschiedenis van het bekende Italiaanse auto ontwerpbureau. Sergio Marchionne is dus niet de enige Italiaan op pad in de VS. In Montgomery Alabama vond de ondertekening plaats op het hoofdkantoor van Hybrid Kynetic Motors. Onder toeziend oog van Governor Robert Riley van Alabama. Vanaf 2013 zullen er een tiental modellen in productie gaan in de splinternieuwe fabriek in Baldwin County. Italdesign Giugiaro zal het creatieve brein zijn achter al deze creaties.

HKM tekende met levernaciers van over de hele wereld contracten voor het technische gedeelte en ging voor de esthetische kant van het verhaal in ItaliĆ« kijken. Maar Giugiaro zal veel meer taken op zich nemen dan het schetsen alleen. De hele samensmelting van techniek, functionaliteit, brandimage en design zal dankzij jarenlange ervaring onder de hoede vallen van de Italianen. In eerste instantie tien modellen dus waaronder SUV’s, Crossovers, bedrijfswagens maar ook sedans in hogere en lage segmenten. Dit groots opgezette project om een automerk in 1 klap uit de grond te stampen doet ons aan het project denken van Mario Rossignolo. Maar de samenwerking tussen de Giugiaro groep en HK Motors gaat al wel terug tot de jaren ’90. GG ontwierp toen voor het Chinese merk een Zhonghua sedan voor de Brilliance groep. HK vloeit hier uit voort onder leiding van CEO Benjamin Yeung. Giugiaro zelf benadrukte dat specialisering in de totstandkoming van het eindproduct en zelfs de gehele merk identiteit, voor zijn bedrijf de sleutel is (geweest) tot nieuwe successen in het 43 jarige bestaan van het bedrijf. Italdesign-Giugiaro krijgt het de komende 4 jaar drukker dan ooit.

[nggallery id=171]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.